Annons

Dödshot får storstjärnan att bryta kontrakt

Brasilianska fotbollsstjärnan Willian har lämnat sitt klubblag Corinthians efter att ha fått utstå dödshot.
Fotboll • Publicerad 13 augusti 2022
Brasilianske stjärnan Willian har representerat Corinthians för sista gången.Foto: Bruna Prado AP/TT

São Paulo-klubben åkte ur Copa Libertadores, den sydamerikanska motsvarigheten till Champions League, mot inhemska rivalen Flamengo i veckan.

Matchen blev den förre Arsenal- och Chelsea-ytterns sista i Corinthians efter att han fått utstå dödshot på sociala medier.

Annons

"Willian har bett oss att bryta hans kontrakt. Vi är ledsna över att inte ha honom här längre och för att det inte gick som vi hoppats. Men vi måste även hålla de som är här glada", säger klubbens ordförande Duilio Monteiro Alves i ett uttalande.

Det var enbart ett år sedan 34-åringen återanslöt till klubben som han gjorde sin proffsdebut för 2006. Återkomsten har dock inte gått enligt plan. På 45 matcher har Willian endast noterats för ett mål.

– När Corinthians förlorat och inte spelat bra har min familj fått utstå hot och hat på sociala medier. Min fru, mina barn, på sistone har även min far och syster attackerats, har Willian berättat för Globo Esporte.

Utöver Chelsea, Arsenal och Coritnhians har Willian även representerat ryska Anzji Machatjkala och ukrainska Sjaktar Donetsk. Lokala medier har kopplats samman honom med en återkomst till Premier League och nykomlingen Fulham.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons