Annons

Domare lägger ner Ronaldo-mål

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo behöver inte betala ytterligare pengar till den kvinna som han anklagas för att ha våldtagit 2009.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2022
Cristiano Ronaldo behöver inte betala kvinnan han anklagas för att ha våldtagit ytterligare. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo behöver inte betala kvinnan han anklagas för att ha våldtagit ytterligare. Arkivbild.Foto: Jose Breton/AP/TT

Kvinnan som anklagar Ronaldo för våldtäkt stämde fotbollsstjärnan för att få honom att betala mer än de drygt 3,7 miljonerna han redan betalat henne för att inte anmäla honom.

Men domare Jennifer Dorsey ogillade målet på grund av att kvinnans advokat ska ha agerat trolöst mot sin huvudman och använt sig av stulna, hemlighetsstämplade handlingar.

Annons

Beslutet kan överklagas.

Uppgifterna om den påstådda våldtäkten blev kända för allmänheten 2017 då den tyska tidningen Der SpiegeI publicerade uppgifter stödda på dokument, att Cristiano Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna i Las Vegas 2009 för att sedan ha betalat henne för att tysta ner saken.

I uttalandet från hans advokat menar man dock att skälen till avtalet har förvrängts och inte ska ses som ett tecken på Ronaldos skuld. I stället ska Ronaldo ha fått rådet att ingå avtalet för att undvika anklagelser liknande de han till slut ändå utsatts för.

Tyska Der Spiegel publicerade dokument där Cristiano Ronaldo påstås erkänna att kvinnan sade ifrån under sexakten. De dokumenten är manipulerade, anser Ronaldos advokat.

Hösten 2018 trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen och Las Vegas-polisen öppnade utredningen på nytt. Något åtal väcktes dock inte.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons