Dramatiskt slutskede i derbyt på Granvallen

Gransholm mot Växjö United 3–3. Där har ni slutresultatet som innebär att nästjumbon Gransholms hopp ännu inte är helt ute och att serieledande Växjö Uniteds försprång till toppkonkurrenterna minskade.
Gransholm • Publicerad 23 september 2018

Slutskedet på Granvallen blev minst sagt dramatiskt då Gransholm hämtade upp 1–3 efter Viktor Johanssons reducering i den 86:e minuten och Jakob Hulenviks kvittering i den tredje stopptidsminuten.

– Det finns mycket hjärta i det här laget och jag är nöjd med att vi inte lägger av, sa Gransholms tränare Stefan Ekdahl som förstås gärna hade velat ha en trepoängare:

– Vi hade många bra chanser och borde ha gjort fler mål.

Den sena kvitteringen gjorde alltså att det finns ett litet hopp för Gransholm att nå en kvalplats. Men det fordras sex poäng i avslutningen mot Karlshamn borta och Hovmantorp hemma samtidigt som Nybro och Osby kammar noll.

Att det skulle bli ett spännande lokalderby mellan Gransholm och Växjö United kunde man inte tro efter inledningen. Gransholm var på bjudhumör och redan efter sju minuter stod det 0–2. Då hade Swaleh Bille Bashir och Samson Akoh Abah utnyttjat grova misstag av Gransholm.

Men det skulle bli skärpning och i den 18:e minuten reducerade lagkaptenen Richard Andersson.

När Lekan Dagean sköt 1–3 i den 40:e minuten såg det åter dystert ut för Gransholm som dock fick till en bra forcering i andra halvlek.

Växjö Uniteds tränare Alexander Gitselov var bedrövad efteråt:

– Innan Gransholms kvittering borde vi ha fått frispark när Emmanuel Abayomi Adebayo blev knuffad. Ett sådant misstag av domaren kan jag inte acceptera. Det är för låg nivå.