Annons

Dubbelseger på hemmaplan

Tingsryds hemmahopp gjorde fina resultat när de fick tävla på hemmabanor. Allra bäst gick det för Hanna Engstrand och Mike som tog en dubbelseger i 1.20-hoppningen.
Sport • Publicerad 12 augusti 2014
Snabb. Hanna Engstrand vet att Mike är snabb. När alla bommar låg kvar efter rundorna hemma i Tingsryd blev det dubbla vinster.
Snabb. Hanna Engstrand vet att Mike är snabb. När alla bommar låg kvar efter rundorna hemma i Tingsryd blev det dubbla vinster.Foto: Arkivfoto

Totalt 800 starter genomfördes i Tingsryds regionala hopptävlingar under veckoslutet. Meetingets klarast lysande stjärna kom också från arrangörsklubben. Hanna Engstrand och Mike var felfria i både lördagens och söndagens 1.20-hoppningen. Och med Mikes snabbhet brukar det innebära vinster. Den här helgen blev det dubbelt upp.

– Det var en väldigt lyckad och bra helg. Och extra kul när det är på hemmaplan, säger Hanna Engstrand.

Annons

Både Hanna och Mike gillar när det går snabbt. Därför trivs de med bedömningen A:0, där tiden räknas och avgör direkt.

– Jag vet att han har snabb och den bedömningen tycker vi om både han och jag. Det är alltid roligare med lite fart.

I lördagens 1.20-hoppning var ekipaget från hemmaklubben fyra sekunder snabbare än närmaste konkurrent. Totalt startade 66 ekipage. I söndagens 1.20-hoppning gick hemmahoppet ut som nummer två av 67 starter. Ritten var felfri, men hur långt tiden skulle räcka var förstås oklart i det läget. 65 starter senare var Mike åtta tiondelar snabbare än närmaste konkurrent.

– Det var extra roligt på söndagen att det verkligen höll hela tiden när det var så mycket starter, säger Hanna Engstrand som nu siktar in sig på en tävling i Braås om ett par veckor.

Det blev ytterligare en lokal klassvinst i Tingsryd. Den fixade Ida Ekenberg och Usnova från Ljungby i en 1.10-hoppning. Placeringar på topp tio blev det även för Emelie Bildh/Zandor, Tingsryd, Frida Clarberg/Raquilino, Tingsryd, Elina Persson/Irca Red Rose SN, Tingsryd, Åsa Törner/Artiq, Lenhovda, Sandra Gustafsson/Comodoro, Tingsryd, Elina Persson/Romantique, Tingsryd samt Carola Fransson/Queenie, Älmhult/Linnébygden.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons