Annons

Dubbelt svenskt i topp på världsrankningen

1) Peder Fredricson, 2) Henrik von Eckermann.
Två svenska ryttare toppar hoppsportens senaste världsrankning – något som aldrig hänt tidigare.
Ridsport • Publicerad 4 mars 2022
Henrik von Eckermann (tvåa) och Peder Fredricson (etta) toppar den senaste världsrankningen. Arkivbild.
Henrik von Eckermann (tvåa) och Peder Fredricson (etta) toppar den senaste världsrankningen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Fredricson har innehaft förstaplatsen sedan september. Landslagskompisen von Eckermanns många framgångar under hösten och vinter tog honom upp till delad tredje plats.

Nu är han hack i häl på Fredricson.

Annons

– Visst har jag räknat lite på det, men det är ett komplicerat system och mitt främsta fokus är min ridning. Och går det bra där stiger jag på rankningen, säger von Eckermann.

Någon intensiv satsning på att putta bort Fredricson från förstaplatsen tänker han inte ägna sig åt.

− När det gäller världsrankningen är det viktigaste att ligga bland de 30 främsta, för då får du tillgång till de tävlingar du vill. Sedan är det förstås en prestigesak att bli bäst i världen, och något jag gärna vill nå. Det är ju ändå ett kvitto på att man är bra.

Just nu är von Eckermann och Fredricson i Doha där den första deltävlingen i Global Champions Tour och Global Champions League avgörs. På plats är även Malin Baryard Johnsson, tredje länken i OS-guldlaget från Tokyo i somras.

Baryard Johnsson och hennes Indiana öppnade starkt i torsdagens inledande omgång. I lagtävlingen gick hon felfritt. Tillsammans med belgaren Olivier Philippaerts leder nybildade Stockholm Hearts inför lördagens andra omgång.

Baryard Johnsson slutade dessutom fyra individuellt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons