Dubbla landslagsmål av Evelyn Ijeh

Växjö DFF:s anfallare Evelyn Ijeh gjorde två av målen när Sveriges U23-landslag bortabesegrade Portugal med 5–0 (1–0). Det var Ijehs första U23-landslagsmål.
Leiria • Publicerad 10 april 2023
Evelyn Ijeh gjorde två mål i U23-landskamp.
Evelyn Ijeh gjorde två mål i U23-landskamp.Foto: LUDVIG THUNMAN

Ijeh, som gjorde en bra match i Sveriges anfall, var inblandad i det mesta tack vare sin fina touch och förmåga att sällan hamna i tidsnöd.

Vid 1–0-målet efter 35 minuters spel bröt Ijeh påpassligt en för lös bakåtpassning och nätade enkelt.

Ijehs andra mål betydde 4–0 till Sverige efter 74 minuter. Växjö DFF-spelaren frispelades av Wilma Leidhammar och sköt snyggt in bollen vid högra stolpen.

Övriga svenska mål gjorde nyss nämnda Leidhammar (2–0), Agnes Nyberg (3–0) och Zara Jönsson (5–0).