Annons

Duktig Idoff fick inte fira

Sebastian Idoff räddade 27 av 30 skott medan hans utespelare satte noll av 17 skott på mål när Troja föll borta mot Västerås med 0–4 (0–1, 0–1, 0–2).
– Nu känns det piss, men vi förlorade mot ett bättre lag helt enkelt. De var bättre och vi var sämre, säger Sebastian Idoff.
Sport • Publicerad 2 december 2010

I dag fyller Sebastian Idoff 20 år och vad hade väl egentligen passat bättre än att ge sig själv en hållen nolla, eller tre poäng dagen före bemärkelsedan?

Men man får inte allt som man önskar sig, inte ens i tomtetider.

Annons

– Nu blir man väl gammal och avdankad, säger Idoff som trots nederlaget har det goda humöret i behåll.

– Förhoppningsvis får vi fira tre poäng på måndag i stället.

Sebastian Idoff utsågs till Trojas bästa spelare, trots förlusten, och det var helt rättvist, även om det säkert inte är något som Idoff bryr sig särskilt mycket om när hans lag förlorat matchen och tre värdefulla poäng.

Hade det inte varit för Frölundaförvärvets säkra agerande mellan stolparna matchen igenom hade Västerås segersiffror med all säkerligen varit större. Inte minst i andra perioden stod Idoff för ett par riktigt svettiga ingripanden.

Tre puckar fick den talangfulle skåningen se sig om efter i målet.

1–0 satte Niclas Lundgren på ett långskott bakom en aningen skymd Trojamålvakt, 2–0 dundrade Dennis Rasmussen upp i krysset i powerplay och avgörande 3–0 mitt i den sista perioden satte Evan McGrath sedan Trojaspelarna inte lyckats rensa undan framför egen målbur. 4–0-målet satte samme McGrath i tom kasse sedan Idoff fått lämna plats för en extra utespelare i slutminuterna.

– På första skottet är det en Västeråsare som skymmer sikten och det andra kommer i PP ribba in och det är bara att gratulera till ett bra skott. 3–0 var en indianare rakt ut i slottet som vi bjöd på, säger Idoff.

Trots att Västerås totalt sett hade ett övertag i matchen hade Troja dock chansen att haka på i målväg. Efter 0–1 tidigt i första perioden hade Troja bland annat ett tre mot fem-läge och inledde tredje i powerplay. Adam Miller hade det kanske bästa läget när han tog hand om pucken efter Västeråsslarv, men målvakten Daniel Sperrle räddade friläget.

– Du får inte så där jätte- många chanser när du spelar på bortaplan och gäller det att vara effektiva. Det var vi inte, även om vi hade chanser, säger Martin Karlsson.

Inte blev det bättre av att viktige kuggen Mattias Persson tvingades att kliva av efter första perioden efter att ha fått en skridsko på benet och Troja- tränaren fick kasta om lite i kedjorna.

Annons

– Vi får hoppas att det inte är så allvarligt med Persson, säger Karlsson som hoppas att nummer 90 hinner läka ihop till nästa match för det är en lirare som ”kan avgöra matcherna på egen hand”.

På måndag möts Troja och Rögle i Ljungby och på onsdag är det samma visa igen, Troja mot Rögle. Mycket egendomligt schema tycker Martin Karlsson:

– Det är en jäkla konstig lottning måste jag säga. När jag fick ett skriftligt spelprogram innan säsongen såg det inte alls ut så här. Jag vet inte varför det har blivit så här nu?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons