Annons

Durants ultimatum: Sparka ledarstaben

Den amerikanske basketspelaren Kevin Durant vill bråka sig bort från Brooklyn Nets. Superstjärnan har gett klubbens ägare ett ultimatum: sparka tränaren och general managern eller trejda Durant.
Basket • Publicerad 9 augusti 2022
Kevin Durant. Arkivbild.
Kevin Durant. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Brooklyn Nets-ägaren Joe Tsai ställs nu inför ett svårt val. Han måste välja mellan att sparka tränaren Steve Nash och general managern Sean Marks eller behålla superstjärnan Kevin Durant, uppger The Athletic.

Durant berättade i juni för klubbledningen om sin önskan att bli trejdad, han har sagt att han inte tänker spela under Nash och Marks ledning.

Annons

Tsai har däremot valt att behålla sin superstjärna mot dennes vilja. Ägaren vill, om Durant ska få lämna, ha en drös av klasspelare och draftval, något de andra NBA-lagen inte kan erbjuda.

Ägaren har klart och tydligt ställt sig bakom sin ledarstab.

"Vår lednings- och tränargrupp har mitt fulla förtroende. Vi kommer ta beslut utifrån vad som är bäst för Brooklyn Nets", skriver Tsai på Twitter.

NBA-kommissarien Adam Silver gillar inte att dramat blivit publikt och kritiserar basketstjärnans önskan om att bli trejdad.

"Lag ger spelare säkerhet och garantier och förväntar sig att den ska fullfölja sin del av avtalet", sade han i ett uttalande.

Den tvåfaldige NBA-mästaren och trefaldige OS-guldvinnaren Durant har hunnit bli 33 år men har fortfarande fyra år kvar på sitt kontrakt värt över två miljarder svenska kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons