Annons

Efter bråket – Järdler närmar sig Öster

IFK Värnamo och Öster ser ut att vara överens om en övergång för Christian Järdler. Det enligt Värnamos juridiska ombud Bertil Stridh.
– Jag vill påstå att det bara är bläcket kvar som ska sättas på pappret, säger han till Smålandsposten.
Växjö • Publicerad 20 november 2017
Christian Järdler är snart en Östertränare., enligt Bertil Stridh.
Christian Järdler är snart en Östertränare., enligt Bertil Stridh.Foto: Emil Langvad/TT

Det är ingen hemlighet att Öster vill ersätta den tidigare tränaren Thomas Askebrand med Värnamos huvudtränare Christian Järdler. Men Järdler har egentligen ett år kvar på kontraktet med Värnamo och den planerande övergången har blivit en rejält infekterad fråga mellan klubbarna.

Nu berättar dock Bertil Stridh, Värnamos juridiska ombud i frågan, för Smålandsposten att en övergång i princip är i hamn.

Annons

– Jag vill påstå att det bara är bläcket kvar som ska sättas på pappret, sedan är båda klubbarna i hamn med en trevlig uppgörelse. Men jag är bunden av sekretess och kan inte säga mer om det, säger han och fortsätter:

– Det är troligt att det kommer kallas till presskonferens snart hos klubbarna.

Situationen mellan klubbarna är alltså löst?

– Det vill jag påstå.

För Värnamo Nyheter bekräftar också Värnamos ordförande Kaj Larsson att övergången närmar sig.

– Det blir väl klart någon gång i mitten av veckan, säger han till VN.se.

Östers juridiska ombud Martin Klette bekräftar att Öster väntar på att Värnamo ska skriva under ett avtal. Annars vill han inte kommentera läget.

– Jag kan bara säga att det har skett en diskussion mellan parterna och jag har ännu inte sett något avtal som är undertecknat av IFK Värnamo, säger han.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons