Annons

Efter EM-petningen: Janogy matchhjälte

Hon petades från EM-truppen, men i Hammarby är det inte ens nära att Madelen Janogy petas. 26-åringen gjorde matchens enda mål när Stockholmslaget gästade Örebro.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2022
Hammarbys Madelen Janogy gjorde matchens enda mål. Arkivbild.
Hammarbys Madelen Janogy gjorde matchens enda mål. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I den 43:e matchminuten skickade Emilia Larsson in ett felfritt inspel som Janogy mötte med pannan till 1–0.

– Det är ju en magisk passning av Emilia. Jag ser henne tidigt och får den på pannan sade hon till Viaplay i halvtid.

Annons

Janogy spelade OS med det svenska landslaget och fick med sig ett silver från Tokyo. Men när Peter Gerhardsson presenterade truppen till EM i tisdags fanns endast sex damallsvenska spelare med, och Janogy var inte en av dem.

– Det klart man blev besviken. Men det är fotbollen. Det är jäkligt hårt. Det enda man kan göra är att fokusera på det man kan påverka. Och det kommer jag göra. Jag vet vad jag kan och jag vet vad vi kan åstadkomma med "Bajen". Så det är bara att fortsätta utvecklas, säger Janogy till Aftonbladet.

Hon fick beskedet i samband med truppsläppet, precis som det brukar vara inför mästerskap. Men Både Gerhardsson och Janogy har uttryckt att de kommer att talas vid.

Just nu är det dock tungt.

– Det är hårt. Det är svart och vitt. Antingen är man med eller inte. Men det finns inget jag kan göra åt det nu.

Men trupputtagningen verkade inte störa Janogy i matchen mot Örebro.

Hammarby fick chansen att utöka sin ledning med drygt fem minuter kvar av ordinarie matchtid på straff, men Courtney Nevin sköt den högt över ribban.

Tre poäng inkasserades dock, och Janogy är nöjd över att få näta.

– Det är ju vår fjärde raka seger. Jag har en god form. Jag har inte tänkt att jag ska gå ut och bevisa något utan bara köra på som jag gjort. Men så klart jätteskönt att få göra mål.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons