Annons

Efter segern väntar semester – med träningsläger i Ronneby

Denis Velic hade huvudrollen när Öster vann på nytt.
Nu väntar elva dagars välförtjänt semester.
– Skönt. I dag kändes det verkligen som att vi kramade ur det sista vi hade, sa Österkaptenen.
Sport • Publicerad 2 juli 2012

Först en hörna som Mario Vasilj dunkade in i nät med hjälp av huvudet.

Sedan ett väl avvägt inlägg från högerkanten där Matteo Blomqvist-Zampi dammade till på halvvolley.

Annons

Sedan var Degerfors ett slaget lag.

– Vi gör ingen bra fotbollsmatch men vi är stabila. Vi är lite tyngre. Lite bättre fotbollslag. Vi har spetskvaliteter i laget som gör att vi vinner den här typen av matcher, summerade Velic.

Hans Öster har blivit årets framgångssaga i svensk fotboll. På relativt kort tid har laget utvecklats till ett gäng som bokstavligt talat rullar bort sina motståndare. Något kreativa spelare som Denis Velic gillar.

– Målet är att vi ska kunna spela med ett sådant passningsspel även under längre perioder i matcherna, fast först måste vi göra grunden: jobba och springa. Gör vi det då kommer ytorna, då kan vi utöva det spel vi vill.

Det måste vara oerhört jobbigt att möta er för motståndarna. Det tar på krafterna att jaga boll.

– Så är det. Man har väl själv någon gång varit med om att möta ett mycket passningsskickligare lag och vet hur frustrerande det känns att bara nästan vara där och nästan sno bollen och när man väl vinner bollen förloras den lika snabbt.

Öster har plockat ofattbara 43 av 45 poäng under den första seriehalvan. Mot den bakgrunden kan man fråga sig om det är så lyckat med ett tre veckor långt speluppehåll.

Det är det, enligt Denis Velic.

Det är det, enligt tränaren Roar Hansen.

- Framför allt ska vi slippa se varandra på ett tag. Jag tror det är viktigt för alla och skönt att få lite distans till allt var prestationer heter. Man gnager rätt hårt på varandra i ett fotbollslag.

Spelarna får därför ledigt – med eget ansvar för den fysiska träningen – fram till den 11 juli då Östertruppen samlas och kör dubbla pass. Dagen efter bär det av till Ronneby för ett miniläger torsdag till lördag.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons