Efter storförlusten – United vann enkelt

Manchester United reste sig efter förnedringen mot Liverpool i helgen.
Det blev storseger mot Real Betis med 4–1 i den första åttondelsfinalen i Europa League.
Fotboll • Publicerad 9 mars 2023
Manchester Uniteds Bruno Fernandes, till höger, firar efter sitt mål i storsegern över Real Betis.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Det svänger om United.

Inom loppet av tre dagar i slutet av februari slog laget ut Barcelona ur playoffomgången av Europa League och tog sedan sin första titel på sex år när Newcastle besegrades i ligacupfinalen.

Sedan kom historiens värsta nederlag, 0–7, mot rivalen Liverpool, i söndags.

Men United reste sig från förnedringen på Anfield och tog ett stort steg mot kvartsfinal.

Marcus Rashford bombade in 1–0 i sjätte minuten, men Ayoze Péres kvitterade efter dryga halvtimmen med ett pressat skott vid bortre stolpen.

Då klev Antony fram och vinklade elegant in 2–1 i bortre burgaveln i 52:a minuten och bara sex minuter senare nickade Bruno Fernandes in 3–1.

Lagkapten Fernandes fick kritik för att bland annat ha visat ett dåligt kroppsspråk i överkörningen i Liverpool.

Wout Weghorst fastställde 4–1.

Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga satt på bänken i snöfallet på Old Trafford hela matchen.

Premier League-ledaren Arsenal nådde oavgjort, 2–2, borta mot Sporting Lissabon tack vare ett självmål från hemmalagets Hidemasa Morita i 62:a minuten.