Annons

Efter turerna – Jokerit lämnar Ryssland

Ishockey • Publicerad 3 maj 2023
Jokerit välkomnas tillbaka till det finländska seriesystemet. Arkivbild.
Jokerit välkomnas tillbaka till det finländska seriesystemet. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Den finländska ishockeyklubben Jokerit välkomnas tillbaka till det finländska seriesystemet. Från och med nästa säsong spelar Jokerit i landets näst högsta serie.

Helsingforsklubben lämnade den högsta serien FM-ligan 2014 för att spela i KHL. Men efter Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022 valde Jokerit att hoppa av KHL.

Annons

"Truppen kommer till stora delar att bestå av Jokerits egna juniorer. Sedan kompletterar vi laget med några förstärkningar. Vårt mål är att ha ett konkurrenskraftigt lag redan nästa säsong", säger Jokerits majoritetsägare Mikko Saarni i ett pressmeddelande enligt svenska Yle, som SVT refererar till.

Planen är att laget ska spela 15 hemmamatcher i Kervo, 30 kilometer nordost om Helsingfors. De återstående nio ska spelas i Helsingfors ishall.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons