Annons

Ekdal frågetecken inför EM-kvalet

Albin Ekdal satt på bänken när Spezia fick lämna Serie A efter förlusten mot Hellas Verona.
En lättare skada stoppar honom från att delta i landslagets kollektiva träning.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Albin Ekdal saknades på landslagets träning under tisdagen. Arkivbild.
Albin Ekdal saknades på landslagets träning under tisdagen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Förbundskaptenen Janne Andersson kan inte med säkerhet säga att mittfältaren är tillgänglig i nästa veckas EM-kval mot Österrike i Wien.

– Jag kan inte säga 100 procent. Det kan jag inte. Men jag har gott hopp om det, annars skulle han inte vara här, och att det ska bli så bra att han kan delta senare i veckan. Men just i dag har jag inte svar, säger Andersson inför tisdagens träning på Bosön.

Annons

Ekdal var inte med alls.

Trion Martin Olsson, Isak Hien och Kristoffer Olsson deltog i olika utsträckning.

– Förhoppningen är att alla ska vara tillgängliga längre fram. Men ingen av dem är fullt redo att gå in i full träning redan i dag, säger Janne Andersson.

– Albin har varit igång länge, fram tills nu egentligen. Han fick en känning som gjorde att han satt på bänken i söndags. Han har en ingång in i den här samlingen som är mycket bättre än tidigare. Därför kanske det inte är så viktigt att han deltar i varje träning här.

Landslaget möter Nya Zeeland på Friends arena på fredag, men landskampen ska inte ses som ett genrep inför EM-kvalet. Anderssons tanke är att matcha två till större delen olika lag.

– Jag kommer inte att använda matchen mot Nya Zeeland för att spela ihop ett lag. Det gör vi på träning. Jag vill inte spela med samma lag i två matcher. Det är mer mot Nya Zeeland att spelare får chansen att visa upp sig. Men Österrike är inte kört bara för att man spelar på fredag. Det beror på hur situationen ser ut.

Andersson har redan förberett några spelare på att de får lämna truppen efter fredagens landskamp.

– Vi åker inte med alla 29 spelare. Jag vill inte nämna vilka spelare det handlar om, säger förbundskaptenen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons