Annons

Elanga nominerad till månadens spelare

Anthony Elanga, 19, har slagit igenom rejält i Manchester United.
Efter en succéartad månad är svensken nu nominerad till månadens spelare i klubben.
Fotboll • Publicerad 1 mars 2022
Anthony Elanga var en få ljusglimtar i Manchester Uniteds 0–0-match mot Watford. Svensken är nominerad till månadens spelare i klubben.
Anthony Elanga var en få ljusglimtar i Manchester Uniteds 0–0-match mot Watford. Svensken är nominerad till månadens spelare i klubben.Foto: Rui Vieira AP/TT

Februari månad började inte på bästa vis för Anthony Elanga. Den unge svenske fotbollstalangen blev stor syndabock när Manchester United åkte ut mot Championshiplaget Middlesbrough i FA-cupen.

19-åringen missade den avgörande straffen i straffläggningen, men den som trodde att det skulle knäcka honom trodde fel.

Annons

Elanga var tillbaka i startelvan i 2–0-segern mot Brighton på Old Trafford och var sedan högst inblandad i segern i rivalmötet mot Leeds på Elland Road.

Svensken avgjorde matchen med sitt 4–2-mål och några dagar senare skulle målsuccén fortsätta.

Manchester United var rejält i brygga i bortamötet mot Atlético Madrid i Champions Leagues åttondelsfinal, men räddade oavgjort efter att Elanga hoppat in och kvitterat till 1–1 efter bara fem minuter på planen.

Nu är Elanga, som ett av tre namn, nominerad till månadens spelare i klubblaget tillsammans med spelare som Jadon Sancho och Raphaël Varane.

Enligt brittiska uppgifter kommer Anthony Elanga finnas med i den svenska landslagstrupp som ska spela VM-kvalplayoff mot Tjeckien den 24 mars.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons