Annons

Elvby enormt besviken

Med nytt spelsystem som slog relativt väl ut senast, och många ordinarie tillbaka var förhoppningarna stora på Öster igår kväll. Inte minst från spelarna själva.
Sport • Publicerad 18 augusti 2014

– Vi visste att Sundsvall är tuffa att möta, men vi gick ändå för vinst. Istället fick vi kämpa för att komma undan med ett uns heder i behåll, säger Josef Elvby besviket.

Utanför Östers omklädningsrum är det en dämpad stämning. Tjo och tjim och glada skratt får en leta länge efter.

Annons

När vi träffar Josef Elvby har han knappt hunnit smälta matchen och hela han utstrålar vad laget känner: enorm besvikelse.

– Vi gör en dålig match där vi inte lyckas styra som vi vill och vi kan därför inte heller kontrollera tempot. De spelar oerhört snabbt och det är svårt att komma nära i närkamper.

– Vi har tränat mycket på konstgräs men just i en sådan här match är erfarenheten väldigt avgörande och det blir en markant skillnad när ett lag får ett övertag. På konstgräs är det tuffare att komma igen, och det gjorde vi inte i den här matchen.

Elvby var avstängd i senaste mötet med Värnamo och fick då se sitt lag prova det nya spelsystemet 4-4-2, något som de även inledde med under gårdagens match men som de senare övergav.

– Man kan leka med siffror och tänka och tycka, men det spelar ingen roll hur vi ställer upp oss om 11 spelare inte fungerar eller gör det de ska på planen. Vi måste ha ett eget spel som gör att vi kan skapa chanser som gynnar oss och som ger oss en bra grund att stå på, men i den här matchen saknas det, konstaterar han.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons