Annons

Granqvist om Zlatan: "Extremt tråkigt"

Andreas Granqvist startade för Helsingborg mot Öster och hoppas fortfarande på en plats i Sveriges EM-trupp.
En som däremot missar mästerskapet är Zlatan Ibrahimovic.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2021
Andreas Granqvist startade för Helsingborg.
Andreas Granqvist startade för Helsingborg.Foto: Anders Bjurö/TT

Andreas Granqvist var mitt i uppvärmningen inför matchen mot Öster när han fick höra att Zlatan Ibrahimovic inte kan spela sommarens fotbolls-EM. Ibrahimovic kommer inte hinna bli spelklar från den knäskada han ådrog sig i förra veckans möte med Juventus.

– Vi mister en världsklasspelare på anfallspositionen. Det gäller för de andra, som gjort det väldigt bra innan, att fortsätta göra det bra, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Ryggont och ljumskproblem

Annons

Andreas Granqvist har själv gått en kamp mot klockan för att hamna i speldugligt skick lagom till mästerskapet.

Landslagskaptenen, som har haft en krånglande ljumske under en längre tid, fanns med i landslagstruppen i mars. Visserligen gjorde 36-åringen ingen match men han var med och tränade, och berättade då att han hoppades kunna konkurrera om en EM-plats.

Inför lördagens match mot Öster hade mittbacken missat de två senaste omgångarna och har inte spelat sedan den 27 april då han byttes ut med ryggont. Men under lördagens fanns Granqvist med från start i vad som var en sista chans att imponera på förbundskapten Janne Andersson.

Dialog med Andersson

Han spelade 74 minuter innan han byttes ut i 0–1-förlusten. Efteråt var han lite stel i ryggen.

– Det kändes skönt att få några minuter. Vi sa innan att vi siktade på 60-80 minuter, och jag kände efter 70 att det var läge. Det kommer många matcher framöver, säger Granqvist till Discovery plus.

Granqvist har haft en dialog med Janne Andersson och hoppas på att få se sitt namn i EM-truppen som tas ut på tisdag.

– Vi pratade lite allmänt häromdagen och sa att vi skulle höras efter matchen. Sen får vi se hur läget är, hans tankar och mina tankar och ta det därifrån. Det är han som bestämmer, men min ambition har hela tiden varit att få avsluta med ett mästerskap till sommaren, säger han till Helsingborgs Dagblad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons