Annons

Emil Wingstedt hänger med i världseliten

En frisk satsning som inte höll.
Ludvig Ljungqvist visste inte vilket ben han stå men antagligen är Åseda-killens O-ringen redan över.
Sport • Publicerad 24 juli 2012
Talande kroppsspråk. Ludvig Ljungqvist blev sjuk innan start
Talande kroppsspråk. Ludvig Ljungqvist blev sjuk innan startFoto: 

Förra året var Ludvig Ljungqvist sjuk perioden innan O-ringen men i år har han varit frisk en längre period, faktiskt ända tills i lördags.

-Då fick jag feber, suckar 18-årige Ljungqvist som från med i år representerar IK Hakarpspojkarna.

Annons

Han hade hoppats på att vara med och fightas med Nordens bästa 17-18-åringar men det ser inte ut att bli mycket med det. Visserligen gav han sig själv en chans på gårdagens inledningsetapp i Simlångsdalen och inledningsvis fungerade det bra.

-Men sedan dog jag helt, fick gå de sista kilometerna och jag har värk i hela kroppen.

Trots det tog han sig runt på den nio kilometer långa banan, men slutade på 91:a plats, distanserad med mer än 20 minuter av täten. Det är förstås en helt annan nivå än vad Ludvig har tänkt sig.

-Får se hur det blir i fortsättningen men i morgon (läs idag) är det medeldistans och jag kanske orkar med en kortare bana.

Både hans verbala och icke verbala språk skvallrade om stor besvikelse, och med nedsänkt huvud lämnade han målområdet. Det verkar minst sagt vara något sjukt med Ludvig Ljungqvist och O-ringen.

Ur Kronobergs-synvinkel blev andra ungdomars framfart desto mer positiv. I killarnas tolvårsklass slutade t ex Isac Ericsson som fyra och detta trots att hans insats inte var felfri. Nästan lika effektivt orienterade syskonen Lukas och Louise Lundgren i H14 respektive D16.

-Min taktik var att kämpa på och orientera rätt, förklarade Louise som slutade på 14:e plats och såg att lillebrorsan Lukas blev åtta.

Idag fortsätter O-ringen med den andra etappen och då stiger senioreliten in på arenan, bl a med 32 löpare som kommer direkt från VM

MAGNUS GRAHN

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons