Annons

Emma – matchens mittpunkt

När Östers damer, trea i söderettan, möter Stattena hemma i morgon eftermiddag får Emma Karlsson äntligen spela på sin favorit- position – centralt mittfält.
– Det blir fint, säger Emma.
Sport • Publicerad 7 augusti 2010
Östers match mot Stattena i morgon är Emma Karlsson (mitten) tillbaka på den plats där hon trivs bäst - på mittfältet.
Östers match mot Stattena i morgon är Emma Karlsson (mitten) tillbaka på den plats där hon trivs bäst - på mittfältet.Foto: Lena Gunnarsson
?Jag har alltid varit en passningsspelare och det har jag glädje av oavsett position?, säger Emma Karlsson.
?Jag har alltid varit en passningsspelare och det har jag glädje av oavsett position?, säger Emma Karlsson.Foto: Lena Gunnarsson

Den högerfotade centrala mittfältaren kom till Öster 2008 och placerades genast som – vänsterback..!

– Det kändes konstigt och i början ville jag inte spela där, men ju mer jag fått träna på att vara ytterback desto bättre har det gått, säger 19-åringen som började karriären i Urshults IF.

Annons

Där spelade hon mest mittback och yttermittfältare innan flytten till Tingsryd, och flytten ett steg in på mittfältet.

– Jag har alltid varit en passningsspelare och det har jag glädje av oavsett position. Men kanske blir det lite mer springande på mittfältet än som ytterback, säger Emma.

Anledningen till att hon nu får chansen på sin ”rätta” position är att Sanna Franzén dragit på sig tre gula kort och därför är avstängd i morgon.

Å andra sidan kommer mittbacken Sanna Svensson tillbaka efter att ha gått skadad större delen av vårsäsongen.

När tabelltrean Öster mötte Stattena på bortaplan vid midsommar blev slutresultatet 1–1.

– Jag tycker det märktes att Stattena lirade allsvenskt förra året. De var stabila bakåt och kvicka i offensiven, säger Emma, som haft en jämn formkurva under säsongen.

Detsamma kan sägas om hela Öster på sistone.

Efter en trevande inledning har Växjölaget sedan den 9 maj spelat åtta matcher och vunnit sju av dessa. Enda poängtappet kom alltså mot just Stattena.

– Men nu har vi haft uppehåll sedan den 1 juli och därför kan det vara lite osäkert var vi står formmässigt. I sommar har vi mött Växjö BK:s 17-årskillar och förlorat med 1–3 samt besegrat Växjö FF med 8–0 i en träningsmatch med lite kortare speltid, säger Östers tränare Hanna Höckert.

Söndagens motståndare på Värendsvallens A-plan, Stattena, har faktiskt bara vunnit en enda seriematch i år – och det var i premiären den 17 april hemma mot Linköping/Kenty.

Annons

Till sist noterar vi att Östers talangfulla anfallare Amalia Karlsson, som i likhet med Emma Karlsson kom till Öster från Tingsryd, har blivit uttagen i det svenska F18-landslag som ska spela dubbellandskamper mot Norge den 19–21 augusti.

Amalia spelade tidigare i år EM-kval med F19-landslaget.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons