En bra period räckte inte för Växjö Queens

Växjö Queens stod för en fantastisk avslutning i den på förhand svåra bortamatchen mot Norrköping Dolphins igår.
Hemmalaget kom undan med blotta förskräckelsen och vann med sex poäng marginal efter 64–58 (14–11, 19–6, 18–16, 13–25).
Sport • Publicerad 18 oktober 2010

– I fjärde perioden går alla in och gör jobbet med aggressivt försvarsspel och ett anfallsspel där vi följer vår spelidé till punkt och pricka, säger Växjöcoachen Mattias Lundgren.

Växjö satte 25 poäng de sista tio minuterna, jämfört med 32 de första 30 minuterna.

Det handlar om att få det att stämma fullt ut. Som det är nu spelar Växjö Queens stundtals bra, men har för långa perioder i matcherna där man inte lyckas få till någonting under motståndarkorgen.

– Framöver kommer jag att trycka ännu tuffare på att vi måste behålla disciplinen i vårt anfallsspel, säger Lundgren.

Försvarssmässigt lyckades Växjö med den på förhand uppsatta planen att stoppa Norrköpings långa Ivana Vuletic och hindra henne att komma in under korgen offensivt. Hon vann förvisso en hel del returer, men stannade på nio poäng i protokollet, vilket är klart under hennes snitt.

I stället klev Jessica Grant fram och blev poängbäst med sina 23.

I Växjö Queens stod Malin Källman för att bra arbete i defensiven och vann åtta returer medan det stora offensiva glädjeämnet var Johanna Davidsson som sköt in sig allt eftersom och trots sina 17 år vågar hon ta skott hela tiden även efter att hon missat. Maria Magnusson var stabil som point guard.

Poängplockare i Växjö Queens: Maria Österberg 14, Johanna Davidsson 13, Malin Källman 11, Maria Magnusson 7, Johanna Nilsson 4, Lisa Sundbärg 4, Maria Radinovic Lukic 3, Petra Lukocsky 2.