Annons

En dröm slog in men Elanga ändå besviken

Besvikelsen över förlusten mot Norge blev något lättare att bära på ett personligt plan för Anthony Elanga.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2022
Anthony Elanga.
Anthony Elanga.Foto: Christine Olsson/TT

Anfallsstjärnan från Manchester United fick inte åka med till Ljubljana och den resultatmässigt lyckade starten i Nations League: 2–0 i torsdags mot Slovenien. Han fick stanna på hotellet i Stockholm eftersom han var krasslig.

Med en knapp halvtimma kvar mot Norge kom han in på planen i stället för Alexander Isak.

Annons

Norge såg ut att gå mot en 2–0-seger efter två mål av Erling Braut Haaland, men på tilläggstid slog Elanga till.

Ett klassmål, dessutom.

I någon minut jagade landslaget förgäves en kvittering.

– Jag är väldigt besviken att vi förlorar, men nu måste vi fokusera på Serbien (torsdag) och kolla vad vi kan göra bättre.

Kombinerat med Kulusevski

För svenska och norska medier berättar han om målet, det första i en svensk A-landslagströja:

– På träningen har jag och Dejan haft bra kombinationer. Jag sade till honom att om jag kommer in och vi kan göra en bra kombination så kommer jag att göra mål. Vi hade en möjlighet, jag missade målet, så jag sade till mig själv att när jag får en möjlighet till måste jag göra mål.

– När jag gjorde målet blev hela stadion glad och vi började kämpa ännu mer. Det var en dröm att göra mål för svenska landslaget, men nu måste vi fokusera på nästa match.

Händer inte på en dag

Redan när han värmde upp kände han stödet från publiken.

– Det känns bra, vi har några av världens bästa fans, jag ville bara göra en bra prestation när jag kom in på planen, jag hoppas att jag gjorde det, säger Elanga.

Hans syn på det nya spelsätt förbundskaptenen Janne Andersson just nu arbetar med:

– Vi är i en ny generation, vi har många talanger. När man har en spelstil som den här kommer det att ta tid. Det kommer inte hända på en dag, man måste fortsätta träna på det och spela med den spelstilen även om det går fel. Vi vann mot Slovenien med denna spelstil och vi förlorade i dag, det tar tid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons