Annons

En ljudteknikers klagan

Sport • Publicerad 11 juni 2006

Jag och fotograf Sjöfors gjorde i eftermiddag en rundvandring förbi Park Hotel, det femstjärniga palats där Zlatan & Co bor. Vi såg Henke med familj ta igen sig på balkongen. Vi såg Roland Andersson med fru sätta sig på varsin hyrcykel och trampa i vår riktning. Fotograf Sjöfors, som hade sin utrustning med sig, frågade Roland vad svenskarna tycker om kameror utanför hotellet.

– Dom gillar det inte. Så mycket kan jag säga. Jag vore tacksam om ni inte tog några bilder, sa han.

Annons

Tio meter senare ser vi självaste Lars Lagerbäck glatt poserande tillsammans med en handfull barn. En man och en kvinna plåtar med små digitalkameror. Sedan skriver Lars autografer. När han får syn på oss ändrar han stil, till Formelle Lars. Han vill inte prata. Säger bara hej och går, med en avvärjande gest.

Vi fortsätter. Snett till vänster om hotellet håller två tekniker från SVT på att rigga upp grejerna och förbereda för Mats Nyström och Malin Swedberg. Killarna är rutinerade. De har gjort många mästerskap.

– Det är så tråkigt nu, säger en av dem.

– Ingen insyn. Ingen pratar. Ingen vill säga någonting. Det är alldeles tillslutet. Tänk om det hade varit hockeylandslaget som bott här i stället.

Kommentaren är intressant. Det hade varit annorlunda med Bengans boys på Park Hotel.

Vi lämnar teknikerna. När vi stannar till igen vill fotograf Sjöfors ta en bild av den överdådiga vyn över hotellet, med den jättelika fontänsprutande dammen i förgrunden. Snart tittar två patrullerande poliser otåligt mot vårt håll. Vi lämnar området.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons