Annons

En poäng räddad men två förlorade

Efter en stark inledning tappade Öster andan och Värnamo bröt igenom deras försvar. Slutligen gick Öster hem med en poäng, mycket tack vare Alexander Nadj som spelade storstilat i målet när Värnamo gick på ytterligare attack – då för seger.
Sport • Publicerad 12 augusti 2014
Östers målvakt Alexander Nadj var i huvudrollen vid flera tillfällen.
Östers målvakt Alexander Nadj var i huvudrollen vid flera tillfällen.Foto: Olof Elfverson

Solen sken över Myresjöhus Arena när Öster segervisst inledde mötet med Värnamo. Dock skulle de mörka molnen hopa sig över fotbollsplanen och regnet komma när Värnamo vände spelet och kvitterade till 2–2. Med starka anfall och tuffa brytningar hade Värnamo flera guldlägen och skulle kunna åkt hem med tre poäng i bagaget.

– Det är riktigt tufft nu, speciellt när vi tappar ledningen som vi har för vana att göra, det är alltför många en-poängare den här säsongen – det är helt värdelöst, konstaterar Östers målvakt Alexander Nadj besviket.

Annons

Öster inledde mycket starkt och var det lag som styrde spelet genom hela första halvlek och en bra bit in i andra.

– Då börjar vi automatiskt ta det lite lugnare och Värnamo som vill framåt tar chansen och gör 2–1, då går vi lite på pumpen. Vi får jaga mycket och har inte tid att andas. Sen att vi har en helt ny spelmodell som vi bara spelat med en halv träning, det gör också att vi inte är helt hundra, förklarar Nadj.

Att Värnamo inte lyckas ta tre poäng beror mycket på de räddningar som Nadj gjorde i slutet av matchen då Östermålvakten var hårt ansatt av Värnamos anfallare.

– De har väldigt tunga forwards som bryter igenom vårt försvar, vi tappar i kontringar och ger dem chanser för att vi är för trötta. När det sista skottet kom fanns det inget annat att göra än att slänga sig och försöka styra bort den. Men jag hade kunnat släppa in hur många mål som helst, bara vi fått gå hem med tre poäng, det är allt som räknas, avslutar Nadj.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons