Annons

En tung minut – och en ny tung förlust

En tveksam offsideavvinkning för Öster.
En feldömd straff till Örgryte.
– Två domslut som blev avgörande, sa Ludwig Ernstsson.
Sport • Publicerad 21 augusti 2010
Örgrytes anfallare Alvaro Santos sätter säkert straffen som gav 1-0. Östers målvakt Rasmus Rydén är chanslös. Foto: Jonas Dandanell/PicAgency
Örgrytes anfallare Alvaro Santos sätter säkert straffen som gav 1-0. Östers målvakt Rasmus Rydén är chanslös. Foto: Jonas Dandanell/PicAgencyFoto: 

Östertränaren var självklart besviken efter ny tung förlust, 0–2 mot Öis.

– Vi förlorade egentligen mot ett bättre lag. Det är första känslan man får. Matchen levde länge, men sista minuten i första halvlek var tung, tung, konstaterade ”Ludde”.

Annons

Först frispelades Freddy Borg av Elmin Nurkic, men situationen blåstes av för offside.

– Jag förstår inte varför det blev det, sa Borg.

I anfallet efter krokade Patrik Bojent ihop med Öis yttermittfältare, Steinthor Thorsteinsson, i närheten av straffområdet.

– Det kom en genomskärare och jag vände mig om. Då tog han ett steg inåt och jag sprang in i honom. Båda trillade, men han gjorde det jättebra. Från min sida känns det dock väldigt tveksamt till om han var innanför, sa Bojent.

I vilket fall blev det straff. Alvaro Santos prickade krysset och satte enkelt 1–0.

Han tog därmed revansch på sig själv efter att nickat i stolpen i ett utmärkt läge tio minuter tidigare.

Och samtidigt fick Öster uppleva samma sak som i senaste bortamatchen mot Landskrona: ett tveksamt mål på övertid, 1–0 även då, i första halvlek.

– Det blev jobbigt för oss och symboliserar lite hur det ser ut, just de här jobbiga marginalerna som vi inte har med oss. Men man förtjänar marginaler, suckade Ludwig Ernstsson.

Öster var bra med i första halvlek och en lång stund in i andra halvlek.

– Vi var jätteglada att ha 1–0 efter första halvlek, men vi tog tag i det i andra och balanserade om mittfältet och la Pavel (Zavadil) i en mer släpande roll. Vi kontrollerade andra och våra avslut var hetare, bättre och närmare mål, sa Janne Andersson, Öis tränare.

Annons

Mitt i halvleken prickade Steinthor Thorsteinsson stolpen.

Men 2–0 skulle komma.

Efter en hörna studsade bollen fram och tillbaka i Östers straffområde.

Mittbacken Fredrik Bild stötte iväg bollen, men den landade hos David Leinar (mittback i Öis), som tryckte upp bollen i mål.

Öster hade dessförinnan kastat in både Christoffer Katenda och Anton Henningsson, men bytena gav ingen egentlig effekt.

Laget hade i går 14 avslut. Endast tre av dessa gick på mål.

Gårdagens nolla var för övrigt lagets tionde den här säsongen.

– Det är ett stort problem för oss, erkände ”Ludde”.

Ni är för lite folk i straffområdet. Varför?

– Vi fyller inte på tillräckligt och är inte tillräckligt villiga att följa med framåt. Lyckas vi inte med det får vi spela på ett annat sätt.

Annons

Byta spelsystem?

– Nej, men ge spelarna ännu tydligare direktiv att vara med i anfallen. Jag tjatar mycket om att de offensiva mittfältarna ska följa med, men de gör inte det på ett tillräckligt bra sätt.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons