Energilöst Lakers föll mot jumbon

Första förlusten mot Timrå. Växjö gavs chansen att ta sig upp över slutsspelsstrecket igen när Modo förlorade tidigare under lördagen. Men Timrå visade sig för första gången under denna säsongen för svåra för Växjö och vann matchen med 2-1 (0-0, 0-1, 2-0).
Sport • Publicerad 18 februari 2012

Ingen offensiv, inget fysiskt spel och ingen kämparglöd. Det är en beskrivning som stämmer rätt väl överens med såväl hemma- som bortalagets uppträdande under lördagen.

Både Växjö och Timrå tog ut varandra rent defensivt och de riktigt farliga chanserna regnade inte speciellt tätt. Detta trots Timrås massiva skottövertag, vilket tillslut räknades ihop till 42-25.

– Nej det var ingen bra match idag och de kom att bli en fråga om energi. Vi mötte ett lag hungrigt lag som var sugna på att vinst och Timrå vinner rättvist, sade Janne Karlsson.

Första perioden var den kanske mest tempofattiga av de tre. Mer än halva perioden hade gått innan Lakers ens fick sitt första skott på mål. De farligaste chanserna kom till när Växjö spelade boxplay, då de fick ett antal två-mot-ett lägen.

Även period nummer två startade rätt trögt, men liksom i tidigare matcher Växjö spelat denna säsongen lyckades de blixtra till fem sekunder in i sitt första powerplay, när Ilkka Heikkinen dammade iväg ett av sina slagskott.

– Jag tycker vi kommer igen lite i andra perioden, men det tappar vi sedan till tredje. Ska vi ta med oss något av det offensiva spelet idag så får det bli vårt powerplay, även om målet vi gör kommer direkt på teckning.

0-1 höll sig perioden ut, men inte speciellt långt in i tredje. Yared Hagos (som redan i period nummer två trodde att han överlistat Martin Gerber med en puck som istället kom att gå utanför) kunde i 45:e matchminuten styra in en flaxpuck mellan benen på Växjömålvakten.

Timrå ökade efter detta på takten och kunde något senare också göra ett ledningsmål. Det efter en fin passning från Mathew Robinson som gick rakt över banan till Matt Murley och vidare in i mål.

Lakers försökte jobba sig tillbaka in i matchen och plockade ut Gerber mot slutet för en sista rush mot bortakassen. Men inte heller med en man mer på banan lyckades de få något riktigt tryck mot Timrå och fick därför se sig besegrade av Sundsvallslaget för första gången denna säsong.

– Framåt är det inte bra idag, men jag tycker att vi gjorde det bra defensivt. Gerber och Karel Pilar är väl de jag tycker sticker ut i matchen. Nu gäller det bara att vi soppar undan denna matchen, vi har inte tid att gråta över detta, avslutar Janne Karlsson.