Annons

Engelholm för bra för Ljungby

Engelholm borta.
En alldeles för svår uppgift.
– De har ett komplett lag, sa Ljungbys tränare Jocke Nilsson.
Sport • Publicerad 8 februari 2012

14–25, 18–25, 16–25. Det blev siffrorna mot ett Engelholm som bara förlorat en seriematch under säsongen. De utländska proffsen och de svenska landslagsspelarna var helt enkelt för bra för Ljungby.

– Ska vi rubba dem måste vi spela på toppen av vår förmåga, som vi gjorde hemma mot dem. Men respekten blev för stor. När de bombar på blir vi passiva. Och blir vi bekväma har vi definitivt inte en chans.

Annons

Ljungby var hyfsat med i början av seten, men sedan ryckte elitserietvåan.

– När de växlade upp stod vi kvar på perrongen. Efter det orkade vi inte mobilisera ny kraft. Vi spelar okej i servemottagningen och gör det bra i små sekvenser, men inte tillräckligt bra för att störa dem. Och de har på tok för lite svagheter. I dag hade de inga.

I Engelholm fanns bland annat Åsa Gustavsson från Eneryda med.

– Hon är ruggigt stabil och rutinerad. En spelare som alla vill ha i sitt lag.

Liberon Maria Johansson var Ljungbys bäste spelare medan Malin Krona gjorde flest poäng (11). Laget kunde dock glädjas åt att avståndet ner till Örebro, som ligger på kvalplats, är detsamma då de också förlorade. Därmed talar allt för att det blir slutspel för Ljungby.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons