Annons

Eric Castonguay Taifs förstecenter

Eric Castonguay.Där har ni Tingsryds AIF:s ledande centerforward nästa säsong.– Han siktar på SHL, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.
Tingsryd • Publicerad 29 april 2015

Den 27-årige kanadicken skjuter vänster, mäter 180, väger 79 och har den senaste säsongen badat i poäng i den norska ligan. I Frisk Asker sköt han nämligen 22 mål och 51 assister på 41 matcher, vilket innebar andra plats i den norska poängligan.

Ett flertal klubbar har varit med i dragkampen om Eric Castonguay från Drummondville, Quebec. Tingsryd vann den kampen.

Annons

– Han hade nog kunnat få mer pengar någon annanstans, men vi erbjöd honom exakt den roll han ville ha. Hos oss blir han uttalad förstecenter och kommer att få spela väldigt mycket. Han vill vidare i karriären och ser Tingsryd som ett bra steg på vägen, säger Tomas Bergstrand.

Tingsryds nye tränare Magnus Sundquist har stor del i värvningen, eftersom han i egenskap av tränare i Stjernen kunnat studera och scouta Eric Castonguay under den gångna säsongen.

Castonguay har vräkt in poäng i de ligor han spelat de senaste åren (Norge, CHL, Frankrike), har noterat 17 poäng på 67 framträdanden i AHL och borde bli att räkna med i allsvenskan.

Tingsryd för diskussioner med Kari Sihvonen om en fortsättning. Hittills kan klubben dock inte uppfylla finländarens lönekrav.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons