Eriksen målskytt i Brentfords knall: "Glödhet"

Christian Eriksens fina form fortsätter.
På lördagen gjorde han ett av målen i Brentfords skrällseger borta mot Chelsea.
Fotboll • Publicerad 2 april 2022
Christian Eriksen gjorde ett av målen i Brentfords bortaseger mot Chelsea.
Christian Eriksen gjorde ett av målen i Brentfords bortaseger mot Chelsea.Foto: Ian Walton/AP/TT

Den 30-årige mittfältaren följde med i en Brentford-kontring i början av andra halvlek. Eriksen löpte sig fri och gjorde helt ren i straffområdet 2–1 för bortalaget – hans första ligamål för Brentford.

Sex minuter senare utökade Vitaly Janelt Brentfords ledning till 3–1.

Och det var en målkavalkad i början av den andra halvleken.

Först gjorde Antonio Rüdiger 1–0 för Chelsea i den 48:e minuten, innan Janelt kvitterade blott två minuter senare.

Och det följdes alltså upp med Eriksens 2–1 i 54:e minuten och Janelts 3–1 i 60:e minuten.

"Han är glödhet"

Brentford, med Pontus Jansson från start, vann till slut med 4–1 efter att Yoane Wissa punkterat mötet i 87:e minuten.

– Christian Eriksen är kvalitet och har varit suverän sedan han kom in i vårt omklädningsrum. Han är glödhet just nu och låt oss hoppas att det fortsätter, säger Brentfords Rico Henry till BBC.

Chelseas tränare Thomas Tuchel:

– Ingen såg det komma, framför allt inte efter vår 1-0-ledning. Vi var slarviga i försvaret och blev straffade.

Brentford placerar sig på plats 14 i Premier League, medan Chelsea är trea.

Målskytt i landslagscomebacken

Eriksen gjorde förra lördagen sin första landskamp för Danmark sedan hjärtstoppet mot Finland i EM-premiären på Parken förra året. Och väl i landslagscomebacken gjorde Eriksen mål efter bara två minuter från det att han blev inbytt i paus. Även i den efterföljande landskampen, mot Serbien i tisdags, hittade Eriksen nätmaskorna.

– Jag får rysningar av att vara tillbaka på Parken, göra mål och få det här mottagandet, sade han då.