Annons

Eriksson hyllades i gamla hemstaden

Arizonaveteranen Loui Eriksson, 36, hyllades i sin gamla hemstad Dallas när han gjorde sin 1 000:e NHL-match.
Ishockey • Publicerad 7 december 2021
Arizonas Loui Eriksson (21) tackar sin gamla hemmapublik i Dallas för hyllningarna i samband med sin 1|000:e NHL-match.
Arizonas Loui Eriksson (21) tackar sin gamla hemmapublik i Dallas för hyllningarna i samband med sin 1|000:e NHL-match.Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

Loui Eriksson är den 15:e svensken i historien som når milstolpen 1 000 matcher i NHL. Han gjorde det i Dallas, staden där NHL-karriären inleddes 2006.

Eriksson gjorde 501 matcher för Dallas och hans gamla supportrar hyllade svensken i natt.

Annons

– Det kommer alltid att vara en speciell känsla att komma tillbaka till Dallas. Det var här allt startade och jag har många fina minnen från tiden här. Inte bara för hockeyn utan också alla vänner man träffat på vägen, säger han till Expressen.

Erikssons Arizona, NHL:s poängmässigt sämsta lag hittills, hade dock ingen chans i matchen och förlorade till slut med 1–4. Jacob Peterson gjorde ett av hemmalagets mål.

Lerumsprodukten Loui Eriksson var en av de stora VM-guldhjältarna med Tre Kronor i Globen 2013 då han tillsammans med bröderna Henrik och Daniel Sedin utgjorde en vass förstakedja.

Han har också ett OS-silver från 2014 och tog SM-guld med Frölunda 2005. Eriksson har gjort 250 mål och totalt 597 poäng under sin NHL-karriär.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons