Annons

Esko sågade domaren

På presskonferensen satt två tränare.
Nöjde Morgan Svensson, Pantern.
Ilskne Esko Nokelainen, Troja.
Sport • Publicerad 30 januari 2006
Aj, aj, aj. Trojas tränare Esko Nokelainen var irriterad efter förlusten mot Pantern.
Aj, aj, aj. Trojas tränare Esko Nokelainen var irriterad efter förlusten mot Pantern.Foto: 

Inga frågor behövde ställas.

Det räckte med att lyssna på herrarnas matchanalys. Analysen om tredje perioden i allmänhet. Analysen om det som hände efter 19.55 i synnerhet.

Annons

Nokelainen:

- Vi hade ingen chans att vinna med en sådan domare. Han tillåter Panternspelarna att hålla i oss med båda händerna utan att ta en enda utvisning. Det var rena brottningsmatchen i tredje perioden. Sedan avgörs allting efter en mycket diskutabel straff.

Svensson:

- Jag hade också varit vansinnig om domaren dömt straff med fem sekunder kvar. Det är lite väl tufft att ta ett sånt beslut så nära slutet.

Sant är att domare Marcus Samuelsson gjorde det många oerfarna domare gör vid oavgjord ställning i tredje perioden. Han slutade blåsa. Tillät allt. Lät, som Ankan Parmström tusen gånger sagt, "spelarna göra upp om det".

Mot den bakgrunden, att Samuelsson lät det hela bero, är det ytterst kontroversiellt att med fem sekunder kvar i säsongens viktigaste match utdöma straffslag. Erik Persson behandlade visserligen den frispelade Peter Hall omilt, men ingen hade protesterat om domaren valt att ta en utvisning istället.

Nu gjorde han inte det.

Mattias Persson satte straffen.

Och Troja har framför sig sju relativt betydelselösa matcher.

Visserligen sa Morgan Svensson:

Annons

- Det blir en strid in i kaklet om den andra playoffplatsen.

Men det tror han inte ens själv på.

Pantern har sju poäng tillgodo på Troja, och en match mindre spelad: Gislaved hemma. Det är detsamma som tio poängs försprång.

Bara matematiken kan föra Troja till playoff.

Praktiken kan det inte.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons