Ett givmilt Öjaby bjöd på målfrossa

Öjaby var på ordentligt bjudhumör då Skirö/Nävelsjö gästade Åbybanan i lördags. Matchen verkade mer eller mindre körd efter 18 minuter och 0–3. Hemmalaget spelade upp sig, men föll ändå med klara 3–8 (0–3).
Sport • Publicerad 19 december 2011

– Vi tappar in lite för lätta mål, det är tråkigt. Vi skapar bra chanser och gör mål, men vi tappar också in målen direkt efteråt. Inställning och engagemang tror jag är nycklarna, sa Sebastian Sjöö, tillbaka i Öjaby.

– Det var min första match i år, hoppas att kunna tillföra lite rutin till laget.

Även om Skirö är ett skridskoskickligt lag med bra linje i sitt spel kom de igenom alldeles för lätt, som då Daniel Gustafsson framspelad av Niklas Hedin åkte igenom att satte 0–1 redan efter fem minuters spel.

Ett hörnmål av Robin Gräsman i 17:e och en uppsnappad boll i försvaret till 0–3 genom Anders Harrysson i 18:e minuten säkrade rent praktiskt vart segern skulle gå. Att det inte blev fler mål före paus berodde snarare på att gästerna slog av på tempot.

Öjaby saknade helt linjer under den första hälften av matchen, passningsspelet handlade mest om panikslagna slumpbollar framåt i banan.

Hemmalaget tog tag i spelet på ett helt annat sätt i den andra halvleken samtidigt som gästerna blev griniga av Öjabys något mer fysiska spel.

Förste målskytt blev Jimmy Stark i 59:e minuten då en retur på frislag gav 1–4. I 64:e minuten fixade Filip Fransson 2–5 på straff och i 77:e minuten kunde John Holstensson framspelad av Henrik Johansson sätta en snygg reducering till 3–7.

Dilemmat var bara att i takt med målen läckte Öjabyförsvaret, vilket gav 3–5 i halvleken och 3–8 totalt.

– Jag tycker inte riktigt att siffrorna speglar matchen. Vi skapar mängder med chanser, men släpper också tre fyra billiga mål. Det har vi som nykomlingar inte råd med, konstaterade Öjabytränaren Tomas Nilsson, som härnäst ser fram emot derbyt mot Åby/Tjureda på annandagen.

– Derbyn är sånt man minns från karriären, men ska vi ha nån chans mot Åby måste det bli förändringar. Vi måste bli effektivare, och höja oss ett par snäpp i försvaret.

Slitvargen John Holstensson och i den andra halvleken Robin Ahl får godkänd i hemmalaget trots förlusten, medan Daniel Gustafsson via två mål och två assist höjde sig över mängden i ett välspelande Skirö/Nävelsjö.