Annons

Ettan Angelica satsar på rekord

Det gick lite tungt för Angelica Bengtsson på lag-SM i går. Men givetvis vann hon.
Det har vi vant oss vid att hon alltid gör...
Sport • Publicerad 1 september 2010
Foto: Lena Gunnarsson
Angelica Bengtssons 4,08 räckte till seger i stavtävlingen vid lag-SM på Stadion i går.
Angelica Bengtssons 4,08 räckte till seger i stavtävlingen vid lag-SM på Stadion i går.Foto: Lena Gunnarsson

4,08 räckte för seger i stavtävlingen på Stadion, men hennes klubb Hässelby fick nöja sig med en tredjeplats i lagtävlingen.

– Nu ser jag fram emot lördagens tävling vid domkyrkan i Växjö. Den ska bli riktigt kul. Hoppas det kommer mycket publik, säger Angelica.

Annons

Redan kl 12 på lördag inleder hon sin jakt på juniorvärldsrekordet, som är 4,48.

Uppladdningen har inte varit optimal. Sedan 17-åringen från Boaryd kom hem från Singapore har hon först tvingats vila och sedan tränat väldigt lite. I går gjorde kylan dessutom att stavarna blev luriga att hantera.

– De böjde sig så fint i Singapore, men här blev det mycket svårare med tajmingen, säger Angelica.

Hon rev sitt första försök på 3,78 och hade en rivning även på 4,08. Å andra sidan hade hon också några hopp som var riktigt högt över ribban.

Exakt vad som händer för Angelica efter lördagens rekordförsök i Växjö och en eventuell start på skol-SM är inte klart i nuläget.

– Men tanken är att vi ska resa över till USA och titta på några olika skolor. Bland annat Stanford University där Toby Stevenson är tränare. Han kontaktade mig i samband med DN-galan.

Stevenson är han som brukar hoppa med hjälm, ni vet.

Men fler skolor än Stanford är förstås intresserade av JVM-vinnaren.

– Det blir nog besök både på Hawaii samt i San Diego och Los Angeles, berättar Angelica.

Men först ska hon gå ut gymnasiet på Procivitas i Växjö.

Annons

– Med tanke på all träning och tävling kommer Angelica att läsa de sista två åren på tre år. Hon blir alltså inte klar med studierna förrän om tre år, berättar pappa Glenn Bengtsson.

Han avslöjar också att eventuella rekord som Angelica sätter på lördag kommer att godkännas eftersom banan ska läggas enligt alla tänkbara regler.

I vinter är tanken att Angelica ska satsa mot inomhus-EM. Men för att ens börja fundera på senior-VM till sommaren vill både Angelica och Glenn att stavtalangen från Boaryd klarar uppemot 4,70.

– Det är väldigt högt, så vi tar en sak i taget, ler Glenn.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons