Annons

Everton bryter med ryska sponsorer

Premier League-klubben Everton bryter med sina ryska sponsorer USM, Megafon och Yota, meddelar man på klubbens .
Fotboll • Publicerad 2 mars 2022
Evertonspelarna hade med sig ukrainska flaggor in på planen i helgens match mot Manchester City. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT
Oleksandr Zinchenko vänster och Vitaliy Mykolenko. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

"Alla i Everton är fortsatt chockade och ledsna över de förskräckliga händelserna just nu i Ukraina. Denna tragiska situation måste få ett slut så snart som möjligt och varje ytterligare förlust av liv måste undvikas. Spelarna, ledarna och alla som jobbar i Everton ger sitt fulla stöd till vår spelare, Vitalii Mykolenko och hans familj och kommer att fortsätta med det.", skriver man.

Aliser Usmanov, som äger Megafon som sponsrar Evertons träningsarena, avgick på tisdagen från sin post som ordförande för det internationella fäktningsförbundet.

Annons

Den ryske miljardärens tillgångar är frysta av EU och han är en av 26 personer som utsatts för sanktioner, enligt EU:s officiella tidning.

"Skälen som används för att motivera sanktionerna är en uppsättning falska och ärekränkande anklagelser som skadar min heder, värdighet och affärsrykte", säger Usmanov själv till fäktningsförbundet.

Inför helgens Premier League-möte med Manchester City gick laget in med ukrainska flaggor om axlarna och inför matchen sågs Mykolenko och Citys ukrainske spelare Oleksandr Zinchenko omfamna varandra.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons