Annons

Evertsson blickar västerut

Att ersätta Johan Markusson och Dennis Rasmussen blir en tuff uppgift.
– Men beskeden kom inte direkt som en chock för oss, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.
Sport • Publicerad 11 juni 2014

I går bekräftade Chicago Blackhawks att klubben värvar Dennis Rasmussen. Tvåvägskontraktet är ettårigt och värt cirka fem miljoner kronor vid spel i NHL. Flyttas däremot Rasmussen ner till farmarlaget Rockford Icehogs reduceras lönen till cirka 450 000 kronor.

Ungefär samtidigt som Rasmussen blev klar för NHL klargjorde lagkapten Johan Markusson att det är slutspelat i Växjö Lakers.

Annons

– Redan strax före slutspelet visste vi att intresset för Dennis var så pass starkt och kom från så pass attraktiva klubbar att han skulle åka. När det gäller Mackan har vi inte vetat det lika länge, men vi har vetat det ett tag, säger Henrik Evertsson.

Minst två, troligen tre, nya forwards ska in i truppen. Men det lär dröja innan de presenteras.

– Vi ska ha 13 eller 14 forwards där den 14:e avgörs som vi hittar rätt. Det blir lite mer av ett framtidsnamn som tar det platsen i så fall, säger Evertsson.

Marknaden är trög. Silly season är den lugnaste på länge och blickarna riktas i vanlig ordning mot Nordamerika, där det just nu också är lugnt.

– Det är tunnsått med europeiska spelare, där de tre nya KHL-laget sugit upp väldigt mycket, och nordamerikaner är det inte säsong på ännu. Alla spelare av intresse där ingår i någon NHL-organisation och de vill först veta vad deras NHL-klubb vill med dem. Eftersom NHL-draften är om två veckor får de spelarna inget besked innan dess, säger Evertsson.

Är det troligt att ni fyller på med tre nordamerikanska forwards?

– Det är mer troligt att vi värvar tre än att vi inte värvar någon.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons