Annons

Fanny Roos i storform

Efter det svenska juniorrekordet i veckan, så blev det ännu en kanonstöt.
– Det var min näst längsta stöt, så jag är väldigt nöjd, sa Fanny – som nuddade vid sextonmetersgränsen.
Sport • Publicerad 3 juni 2014
FIN FANNY-FORMFanny Roos från Ljungby FIK stötte hela 15.97 vid tävlingar i Göteborg.
FIN FANNY-FORMFanny Roos från Ljungby FIK stötte hela 15.97 vid tävlingar i Göteborg.Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Det var när Sävedalsspelen, som i år var flyttad till Slottsskogsvallen från Vallhamra IP hemma i Partille, och där Fanny Roos från Ljungby FIK nådde hela 15.97.

Det gav seger i damklassen och där hon med ännu en lång stöt understryker att det är hon som skall finnas med lag-EM nere i Tyskland under Midsommarhelgen.

Annons

– Det hoppas jag. Jag är nöjd med resultat, min näst längsta stöt någonsin, sedan var det en lite seg tävling, sa Fanny – som hade ytterligare en stöt över 15.90.

Det här med att det var en ”seg” tävling var ett bra test inför sommaren, lång väntan mellan stötarna, lär det bli på junior-VM i USA i mitten av juli.

Du har ju kastat långt i diskus nu också, över 48 meter, och nytt Smålandsrekord för juniorer.

– Ja, det var kul. Har haft många tävlingar på höga 47 och nu blev det över 48. Det kändes bra.

Fanny tränar diskus en gång i veckan, där det i övrigt är kula som gäller.

Hur ser den närmaste tiden ut?

– Det blir Södertälje på fredag, Kringelkastet, sedan är jag inte med Göteborg GP då jag tar studenten. Och veckan efter är det Lag-EM.

Notera också att Erica Lantz, IFK Växjö, var trea i kulan på 13 meter prick och klubbkamraten Lisa Linnell var femma på 12.14. Samt att Lisa hade 36.62 i spjut.

– Det har gått bra på både värmet och den senaste tiden på träningarna. Men sedan i tävlingen gick det åt skogen. Det är jobbigt, sa Lisa – som är tillbaka efter skada och siktar vidare mot landskamp i mångkamp om två veckor.

I damernas 100 meter var det två stycken tjejer från IFK, som kvalade in till finalen, där Malin Johansson var tvåa med 12.56 bakom Caroline Sandsjoe från Göta med 12,29 och med Malin Citess femma på 12,91 i motvind.

Annons

Den senare var sedan femma i längd med 5.52 och tvåa i tresteg med 11.41 – i längdhoppet hade Khaddi Sagnia från Ullevi FK på hela 6.52.

På löpsidan så sprang Evelin Hindrikes hem både 200 meter med 25,39 och 800 meter med 2.22,41.

Notera också att P15-killen Albin Månsson, IFK, stod på pallen vid inte mindre än fem tillfällen. Där han var trea både på 80 meter häck med 12,25 och 300 meter häck med 42,51.

Samma placering blev det även i stav med tre meter, tvåa i höjd med 1.65 samt att Albin vann b-finalen på 300 meter. Och slog alla utom två i a-finalen med 39,05.

I F15-klassen blev det hela fem IFK-segrar med Julia Frisk som etta på 300 meter häck med 47,11 och utan häckar på samma distans med 41,83.

En av de jämnaste grenarna var höjdhopp för F15, där det blev 1.53 för Mea Natvig – samma som både tvåan och trean. Men där Mea var den som hade minst antal rivningar. Mea var också tvåa på 80 meter häck med 12,96.

Till sist var Frida Bergvall etta både i stav med 3.40, där Mea var tvåa på 3.00, och i kula med 12.24. En god helg på Slottsskogsvallen för Kronbergarna med andra ord.

HASSE SJÖGREN

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons