Annons

Får 90 mil till hemmamatcherna

Fotboll • Publicerad 14 maj 2020
Santa Claras Omar Rashid, till höger, får åka långt till sitt lags hemmamatcher när portugisiska ligan återupptas i juni. Arkivbild.
Santa Claras Omar Rashid, till höger, får åka långt till sitt lags hemmamatcher när portugisiska ligan återupptas i juni. Arkivbild.Foto: Armando Franca/AP/TT

När säsongen i den portugisiska högstaligan startar den 4 juni får Santa Clara resa långt för att komma till sina hemmamatcher. De ska spelas 892 kilometer bort.

Klubben hör hemma på ögruppen Azorerna i Atlanten, men där råder stränga karantänsregler för att minska smittspridningen av coronaviruset. Alla som kommer dit måste sitta 14 dagar i karantän, vilket gör det omöjligt att spela matcher där.

Annons

I stället får Santa Clara flytta sin verksamhet till fotbollförbundets träningsanläggning utanför Lissabon. Där ska laget både bo och spela sina hemmamatcher. Santa Clara ligger på nionde plats i tabellen.

"Det här gör vi av hälsoskäl och för invånarna på Azorerna. Men vi har alltid Azorernas folk i våra hjärtan och flaggan på bröstet var vi än spelar", skriver klubben i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons