Annons

"Får se om Seger är 90-minutersspelare i VM"

Caroline Seger, 38, har inte spelat en hel match sedan EM förra sommaren.
Peter Gerhardsson hoppas nu på att få i gång sin veteran lagom till VM.
– Både hon och vi hade önskat att hon hade varit någon annanstans, säger förbundskaptenen.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Caroline Seger under EM förra sommaren. Arkivbild.
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Caroline Seger under EM förra sommaren. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Att Seger blev uttagen i VM-truppen fick nog inte många att höja på ögonbrynen.

Det Gerhardsson däremot fick frågor om är mittfältarens fysiska status. Seger skadades under EM förra sommaren och har sedan dess inte spelat en hel match.

Annons

– Nu är hon där hon är, konstaterar förbundskaptenen.

– För mig var det inhoppet hon gjorde mot Danmark en signal att hon låg väldigt långt fram. Hon har gjort väldigt många landskamper och det finns en anledning till det, det är en oerhört skicklig spelare.

"Jag vill ha med henne"

Gerhardsson hoppas att Seger får mer speltid i Rosengård i de omgångarna som är kvar av damallsvenskan innan VM-uppehållet.

– Om hon är 90-minutersspelare under VM får vi se. Men det är en spelare, när hon är på sin högsta nivå, som är en av de skickligaste i Sverige. Jag vill ha med henne för jag vill att hon ska spela. Vägen dit får vi ta vecka för vecka.

Sverige ställs mot Sydafrika i VM-premiären den 23 juli. 24 timmar innan avspark måste VM-truppen vara spikad. Därefter är det bara målvakter som nationerna får byta under mästerskapet.

– Det handlar om att få henne i fysisk form och naturligtvis skadefri så att hon kan spela. Det kanske inte är det viktigaste att Caroline Seger spelar 90 minuter i den matchen (premiären). Vi hoppas på att hon ska vara i full träning, matchas i gång och på så sätt kunna bidra i den matchen (premiären) och framför allt längre fram, säger Gerhardsson.

Skadeproblem

Just skadeproblemen är annars något som gäckat förbundskaptenen inför trupputtagningen.

– Vi upplever att vi har, utan att ha fört någon statistik, haft lite mer skador som vi har fått hantera på lite olika sätt. Det har varit lite mer funderingar än det har varit tidigare.

Förbundskaptenen fastslår dock:

– I nuläget räknar vi att de spelare vi tagit ut ska kunna spela den 23 juli. Det är 40 dagar dit, de här spelarna är enormt skickliga på att ta eget ansvar att komma i fysisk form. Jag litar på spelarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons