Annons

Faran över i Lidhem

Spelrätter istället för kapitalinsatser.
Engångsavgifter på 1 000 kronor per medlem.
Så ska Lidhems Golfklubb räddas från konkurs.
Rekonstruktionsförslaget är klart och inom kort avgör medlemmarna om det blir verklighet.
Sport • Publicerad 13 januari 2006

n n Konkurs eller inte?

Det är en fråga man har diskuterat i Lidhems Golfklubb de senaste månaderna. I början av november stod det klart att klubben befann sig på obestånd. Klubbstyrelsen, med dåvarande ordföranden Jan Hyltén-Cavallius i spetsen, meddelande via medlemsbrev att en miljon kronor snarast måste skakas fram för att en konkurs skulle undvikas.

Annons

Tillsammans med advokat Jan Pyrell och ekonomen Tomas Lundh har Lidhems GK arbetat fram ett förslag till rekonstruktion av klubben.

Förslaget går i korthet ut på följande:

Medlemmarna skriver av 75 procent av sina fordringar till klubben i form av kapitalinsatser (12 500 per medlem) och blir B-medlemmar. De medlemmar som även skriver av resterande del av insatsen blir A-medlemmar.

Kapitalinsatserna omvandlas till spelrätter. Varje medlem tilldelas en spelrätt. Nominellt värde för en spelrätt är 4 000 kronor.

En engångsavgift på 1 000 kronor tas ut av varje medlem under 2006.

Medlemsavgifterna föreslås till 2 900 kronor för A-medlemmar och 3 400 kronor för B-medlemmar.

Banken skriver ned sin fordran från 8,6 miljoner kronor till 4,5 miljoner kronor.

Rekonstruktionsförslaget skickas ut till alla medlemmar med kapitalinsats och övriga fordringsägare på måndag. Då får varje medlem skriftligen ta ställning för eller emot förslaget. Av antalet returnerade svar krävs att minst 75 procent ställer sig positiva till förslaget. Annars är en konkurs oundviklig.

Lidhems nye ordförande Tony Lundström är optimistisk.

- Jag tycker att förslaget är jättebra och är inte orolig över att det ska röstas ned. Alternativet är konkurs - och det finns ingen som vinner på det. Det här är enda sättet att rädda golfen på Lidhem.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons