Annons

Färjestads sena tapp: "Det är tungt"

En ny tappad ledning och förlorade poäng i kampen om topp 6-placering.
Det har varit en dyster vecka för Färjestad.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2021
Daniel Vikstens två mål hjälpte inte Färjestad till mer än en poäng.
Daniel Vikstens två mål hjälpte inte Färjestad till mer än en poäng.Foto: Andreas Hillergren/TT

Färjestad var det bättre laget, skapade fler chanser och sköt fler skott än Malmö Redhawks.

Men trots två mål från Daniel Vikstens klubba tappade man ledningen tre gånger om och föll till slut på straffar (3–4).

Annons

– Jag tycker att vi gör en bra match men Malmö är starka. Ibland grinar det lite emot, men vi måste se till insatsen och vi gör en bra bortamatch, säger Vikstens vars solomål till 2–1 var en av matchens höjdpunkter.

Målet föll dessutom i powerplay där gästerna haft de svårt den senaste tiden och inför matchen bara hade hittat rätt en gång på de senaste 18 försöken.

Mot Linköping tidigare i veckan tappade man ledning och kammade noll. Det var i stort sett samma visa i Malmö där Färjestad inledde matchen dominant men där hemmalaget kvitterade tre gånger om och vann efter straffar.

– Inför matchen hade vi pratat mycket om att starta matchen bra och det tycker jag vi gör också. Vi måste bortse från resultatet och komma ihåg att vi gjorde en bra match, säger Viksten som klättrade upp till tredje plats i skytteligan.

Nämnvärt var också att tränaren Johan Pennerborn valde att bänka stjärnvärvningen Jakob Nilsson efter att denne i andra perioden blivit utvisad för "abuse of referee”.

– Det är en årstid då det är viktigt att ta poäng och det är viktigt att skicka signalen till truppen att vi inte har råd med sådant här när både serie och slutspel står på spel, säger Pennerborn efter matchen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons