Fasta situationer Östers styrka

Att döma av onsdagskvällens träningsfotboll mot Bunkeflo har Öster en hel del att jobba på. Visst blev det seger med 2-1 (0-1) mot division 1-laget från Malmö, men spelmässigt bjöd inte Öster på någon höjdare.
Sport • Publicerad 9 mars 2006
Estländskt Östermål igen. Ingemar Teever är en måltjuv av rang. Så här såg det ut när han vann en höjdduell med Bunkeflos Darko Marasovic och nickade in 1-1 mot Bunkeflo. Foto: FILIP SJÖFORSFoto:

Insatsen i första halvlek var verkligen undermålig, det såg ut som om Österspelarna gick in till matchen med fel inställning.

- Det såg jag redan på uppvärmningen. Våra 25 första minuter var bedrövliga, vi var varken fokuserade eller koncentrerade. Det är beklämmande att starta en match som vi gjorde, inte minst med tanke på att vi tar betalt av publiken för en sådan här träningsmatch, sa Östertränaren Lasse Jacobsson som med rätta var kritisk till hur hans spelare uppträdde under stora delar av första halvlek.

- När vi möter ett lag som Bunkeflo tycks våra spelare tro att de får gott om tid på sig att behandla bollen och att de inte behöver ta i för fullt. Hade vi mött IFK Göteborg skulle det sett helt annorlunda ut.

Usel upptakt

Under Östers usla matchupptakt tog Bunkeflo ledningen. Efter 13 minuter slog Erol Bekir en frispark som Magnus Carlsson mötte på volley och lobbade över Östermålvakten Robert Veselovsky. Här brast kommunikationen mellan Östers uteförsvar och Veselovsky som hamnade på halvdistans.

Öster lyfte sig något under slutdelen av första halvlek och det var förstås ofrånkomligt. Daniel Svensson hade en nick i överliggaren, Pär Cederqvist sköt returen högt över och Ingemar Teever hade ett skott tätt utanför.

I andra halvlek flyttade Öster fram positionerna och tog ett stadigt grepp om matchen.

Spelet var inte lysande, men det var de fasta situationerna. I 65:e minuten nickade Ingemar Teever in Pavel Zavadils vänsterhörna och i 71:a slog Zavadil en frispark direkt i mål.

Två minuter senare var det nära en favorit i repris, men den här gången gick Zavadils frisparkskanon strax utanför ena stolpen.

Två andra vänsterhörnor från Zavadil höll också på att resultera. Både Ingemar Teever och Helgi Valur Danielsson var nära att nicka in hörnorna.

"Vi ska bli ännu bättre"

- Vi var bra på de fasta situationerna, men vi ska bli ännu bättre, sa Lasse Jacobsson som var nöjd med andra halvlek.

Men Öster hade inte full kontroll. Under sista kvarten gjorde Robert Veselovsky en fin räddning på skott från liraren Erol Bekir och Magnus Carlsson sköt tätt utanför i bra läge.

Det ska också sägas att Bunkeflo fick sin förstemålvakt Patrik Eklund utvisad i 50:e minuten. Han tog med hand utanför straffområdet när Pär Cederqvist kom fri och skulle rundan Eklund.

Många Österspelare kan mycket bättre än vad de visade i går. Bäst betyg till Pavel Zavadil, som låg bakom båda målen och hade många fina aktioner i övrigt, och Fredrik Gustafson.

Fidde gick ner som mittback efter 27 minuter då en illamående Fredrik Bild lämnade planen. Daniel Svensson tog Fiddes plats på mittfältet.

Öster gjorde också ett byte i 74:e minuten då Freddy Borg ersatte Ingemar Teever.

Cirka 300 åskådare såg matchen i tipshallen. De kunde inte vara nöjda med Österspelet.