Annons

Fem nya i Östers startelva

Fem spelare som inte startade mot Hammarby tar plats i Östers elva mot Jönköping Södra. Karl-Johan Lindblad, tillbaka efter lång skadefrånvaro, är en av dem.
Sport • Publicerad 5 februari 2014
Tillbaka. Karl-Johan Lindblad är tillbaka i en startelva efter 15 månader.
Tillbaka. Karl-Johan Lindblad är tillbaka i en startelva efter 15 månader.Foto: Arkiv
Startar. Robertino Kljajic, till höger, vaktar Östermålet i kvällens match mot Jönköping
Startar. Robertino Kljajic, till höger, vaktar Östermålet i kvällens match mot JönköpingFoto: Filip Sjöfors

Det är 15 månader sedan han senast var med i en startelva i Öster. Mittbacken Karl-Johan Lindblad fanns med i truppen under hela det allsvenska året, men han kunde inte spela en enda minut .

– Det var så fruktansvärt jobbigt när man kämpat så länge för att ta sig upp, säger han.

Annons

Redan under hösten 2012 kontaktade han dåvarande tränaren Roar Hansen om att något inte stod rätt till i knäet. Man beslutade sig för att se om rehabträning och vila hjälpte, men under försäsongen 2013 gjorde det fortfarande ont. I mars förra våren lade sig Karl-Johan Lindblad på operationsbordet.

– Knäskålen var i två delar. De fick ta bort en liten del av den. Grejen var väl att ingen visste hur det skulle bli. Läkaren sade tre-fyra månader, men det tog längre än man trott. Nu är jag tacksam att det inte sket sig totalt.

Känner du något nu?

– När jag byter underlag och springer på hårt börjar det klämma lite i knäet. Konditionen är det man ligger efter med, men det kommer sakta.

Karl-Johan Lindblad fick hoppa in i säsongens första och mållösa träningsmatch mot Hammarby. I eftermiddag startar han tillsammans med Johan Andersson i mittförsvaret mot seriekonkurrenten Jönköping Södra. Tränaren Roberth Björknesjö matchar följande elva.

n Målvakt: Robertino Kljajic

n Backlinje: Andreas Wihlborg, Karl-Johan Lindblad, Johan Andersson, Emil Andersson.

n Balansspelare: Jonas Hellgren, Marcus Bergholtz.

n Offensiv mittfältare: Denis Velic.

n Anfall: Vlado Zlojutro, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg.

Annons

På grund av skador och sjukdomar sitter bara fem spelare på bänken. Det är Oscar Berglund, Mario Vasilj, Josef Elvby, Alhaji Gero och Alexander Henningsson. Roberth Björknesjö var mycket nöjd med den defensiva insatsen mot Hammarby. Framför allt eftersom att träningsfokus ha varit just det defensiva arbetet.

– Vi ska igenom en bok. Kapitel ett var fysiken och där ligger vi jättebra i tid. Jag tycker vi fick bra svar sista 20 minuterna mot Hammarby som var våra bästa minuter. Vi har jobbat med kapitel två som är försvarsarbetet. Nu har vi börjat nysta i kapitel tre och det är ett lugnt och kreativt passningsspel. Det tar mycket längre tid. Det sista kapitlet är oändligt egentligen, men det är väl det som är roligt.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons