Annons

Fenomenal Wickström vann Växjöklassikern

Stark skidåkning och långt ifrån långsam löpning fällde avgörandet när Erik Wickström segrade i Växjöklassikern i söndags.
Erik som representerar Simklubben Elfsborg vann multisporttävlingen i överlägsen stil och putsade sitt rekord från i fjol med 14 minuter.
Sport • Publicerad 17 augusti 2010
Erik Wickström sprang i mål som suverän segrare i Växjöklassikern.
Erik Wickström sprang i mål som suverän segrare i Växjöklassikern.Foto: 

Tävlingen, i och omkring Strandbjörket i Växjö, utkristalliserade sig till en tvekamp mellan Erik Wickström från Simklubben Elfsborg och fjolårsvinnaren Johan Olsson från hemmaklubben 338 Småland triathlon & multi- sportförening.

Johan inledde starkt i simmomentet över 750 meter i Växjösjön och låg tvåa. Johan och Erik var sedan nästan exakt lika snabba på cykelmomentet över 75 kilometer, men i nästföljande gren, 22,5 kilometer rullskidor, visade Erik att det inte var någon slump att han kom 133 i årets Vasalopp, då han skaffade sig ett rejält försprång inför avslutande löpningen.

Annons

Erik utökade ledningen på den avslutande 7,5 kilometer långa löpningen och vann därmed på den suveräna tiden tre timmar och 28 minuter, vilket är det bästa resultatet på Växjöklassikern sedan triathlonklubben tog över arrangemanget.

Johan Olsson kom i mål drygt 10 minuter senare och blev tvåa, medan Leif Götesson från Elmhults sportclub, som segrade i Växjöklassikern 2008, slutade på bronsplats.

Bland övriga deltagare från länet som gjorde starka insater sig kan nämnas Mikael Bergkvist och Stefan Johansson, som kom på femte respektive sjätte plats på tider under fyra timmar.

Team Gunnar (Gunnar Bergmark och Frederico Bachiller) vann den för året nya lagtävlingen över en fjärdedels klassiker på tiden 3.57,48. Och lagtävlingen på den korta sträckan vann Tjejligan. En dam, Karin Jacobsson från Stockholms multi- sportklubb, fullföljde också den långa banan.

Tävlingsledare Ola Langvall hoppas att kunna utveckla tävlingen ytterligare nästa år.

– Vi har fått mycket beröm från deltagarna i år för ett roligt och bra genomfört arrangemang så vi hoppas att tävlingen kan fortsätta växa och tävlingsplatsen i Strandbjörket gör att vi får mycket publik genom de som råkar flanera förbi och upptäcker tävlingen, säger Ola Langvall.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons