Annons

"Fidde": Pim-Pim blir nyckeln mot Ryssland

Växjötränaren och TV10-kommentatorn Fredrik ”Fidde” Rosengren hyllar Joachim ”Pim-Pim” Johanssons comeback och varnar för ryske Dimitrij Tursonov inför helgens Davis Cup-match.
Sport • Publicerad 3 mars 2011
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

– Det känns jäkligt kul att ”Pim-Pim” ger sig in i det här, säger Fredrik Rosengren.

Sveriges DC-lag är i dag entydigt med Robin Söderling, men Joachim Johansson gör nu ett seriöst comeback-försök efter tuff träning med Magnus Norman.

Annons

Fredrik Rosengren tror att ”Pim-Pim” är nyckeln om Sverige ska ta sig till en eventuell kvartsfinal mot vinnaren Serbien/Indien i juli.

– Ingen av de andra svenska spelarna är i närheten av hans högsta nivå. Han har slagit världsspelare förut utan att ha någon som helst matchning, menar ”Fidde”.

Sverige, med Växjös Magnus Larsson som assisterande kapten och gammal ”ryssdödare” på banan, har revansch att utkräva i Borås. Senast länderna möttes i Davis Cup, 2002, vann Ryssland.

Ryssarna har bekymmer. Michail Juznyj har lagt av i Davis Cup och även Nikolaj Davydenko har lämnat återbud. I deras frånfälle varnar Fredrik Rosengren för Dimitrij Tursonov, rankad 76.

– Tursonov är den som egentligen har pil uppåt. Jag tycker annars att en spelare som Igor Andreev är härlig att titta på, men han har inte varit så bra de senaste två åren.

– Det kan mycket väl stå 2–0 efter singelspelet första dagen, säger tennisexperten från Växjö.

SVERIGE–RYSSLAND

DC-statistik: 4–1.

Tv-tider

Fredag 4 mars: TV10, 15.00

Lördag 5 mars: TV10, 15.00

Söndag 6 mars: TV10, 13.00

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons