Filip fixade Öjabys fest

Öjaby med Filip Franson som stor matchhjälte tog sista chansen och fixade värdefulla poäng i söderettans bottenstrid då Månsarp besegrades med 7—3 (5—1) på Åbybanan i lördags.
Sport • Publicerad 22 januari 2012
Hörnslagen var många och avgörande då Öjaby tog värdefulla poäng mot jumbon Månsarp.Foto: Per-Erik Sandebäck
Femmålsskytten Filip Franson jublar efter det avgörande 5-1-målet.
Femmålsskytten Filip Franson jublar efter det avgörande 5-1-målet.Foto: Per-Erik Sandebäck

Matchen genomfördes under vädermässigt helt skilda förhållanden, vilket passade lagen olika väl. Öjaby avgjorde under den första helt snöfria halvleken, innan de mer rutinerade spelarna hos gästerna tog över kommandot i takt med snöfallet under den andra halvleken.

– Vi ska vara glada att det var fint i första halvlek, att vi kunde spela ut våra fina bandy och avgöra där. Snö är inte vår grej, då gäller det att vara mer rävig och rutinerad än många av våra spelare. Det viktigaste var att vi fick nya poäng in på kontot, sa Öjabytränaren Tomas Nilsson efteråt.

Hemmalaget tog kommandot från start och extra heta var femmålsskytten Filip Franson och tvåmålsskytten Robin Ahl, som även spelade fram Filip till ett par av målen.

Det var Robin som inledde målskyttet på hörna från Björn Dahne i tionde minuten, men därefter tog Filip över sänkningen av ett blekt och tilltufsat Månsarp. I 15:e minuten åkte han igenom och satte 2-0, medan 3-1 kom på en hörnretur i 24:e minuten.

Det definitiva avgörandet kom i 40:e och 41:a minuten, i båda fallen med Filip Franson som exekutor och Robin Ahl som framspelare.

– Det är andra gången jag gör fem mål den här säsongen. Hade mer på gång, men jag är inte nöjd med den andra halvleken. Det öppnade många gator när dom gick på offensiven, men jag är inte så duktig på lyrspelet, sa Filip, som även satte 6-1 på hörna tio minuter in i den andra halvleken.

Ytterligare en hörna levererad från Björn Dahne var det då Robin Ahl i 80:e minuten ordnade 7-2.

I övrigt handlade det mest om att spela av matchen för Öjabyspelarna, som näppeligen trivdes då snön föll ymnigt. Gästerna trivdes bättre och gjorde ett par ansatser att komma ikapp, men det blev aldrig någon överhängande fara för hemmalaget.

– Det blev ingen större bandy efter paus. Det viktiga är att vi har en positiv trend. Nu har vi Borgia borta, och kan vi ställa ett starkt lag på benen tror jag vi har goda poängchanser även där, tror Tomas Nilsson och blickar framåt med tillförsikt.

Utöver den stabila laginsatsen före paus extra plus till femmålsskytten Filip Franson och Jimmy Stark, i comeback efter tre matchers frånvaro.