Annons

Finland körde över Lettland i JVM-premiären

Ishockey • Publicerad 10 augusti 2022
Finlands Aatu Räty (34) och Joakim Kemell (37) firar ett av målen mot Lettland.
Finlands Aatu Räty (34) och Joakim Kemell (37) firar ett av målen mot Lettland.Foto: Jason Franson/The Canadian Press/AP/TT

De finländska ishockeyjuniorerna krossade motståndet i sin första JVM-match i Edmonton i Kanada. Lettland besegrades med 6–1.

Joakim Kemell kammade hem fyra poäng genom två mål i första perioden och två assist i den tredje. Lika många poäng fick Aatu Räty genom ett mål och tre assist.

Annons

– Vi spelade bra, men naturligtvis tror vi att vi kan förbättra oss och spela bättre nästa match. Men just nu är vi nöjda med hur det gick i dag, säger Kemell enligt mästerskapets sajt.

Klavs Veinsbergs gjorde Lettlands enda mål.

Finlands ishockeyjuniorer siktar på sitt sjätte JVM-guld, de tidigare gulden bärgades 1987, 1998, 2014, 2016 och 2019. Så sent som i fjol tog de hem ett brons, även då i Edmonton.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons