Annons

Finländskt VM-fiasko – tjeckiskt brons

61 skott och ett stort spelövertag.
Trots det förlorade Finland mot Japan med 0–1 i matchen om femte plats i ishockey-VM för damer – och nu degraderas man till B-gruppen.
Senare under söndagen knep Tjeckien sin första VM-medalj någonsin på damsidan efter 4–2 mot Schweiz.
Ishockey • Publicerad 4 september 2022
Tjeckiska spelare jublar under bronsmatchen.
Tjeckiska spelare jublar under bronsmatchen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TT

61 finländska skott att jämföra med Japans 17. Men Finland lyckades inte få hål på den storspelande japanska målvakten Miyuu Masuhara.

I stället kunde Japan ta matchen till straffar och där var man starkast.

Annons

1–0 gör att Japan når sin bästa placering (femma) någonsin i ett VM.

Nästa år spelar Finland fortfarande i A-VM men sjätteplatsen innebär att man inte är bland de fem högst seedade lagen och degraderas till B-gruppen, där även Damkronorna spelar.

– Vad som gått snett? Det är en lite väl bred fråga att försöka svara på just nu, säger lagkaptenen Jenni Hiirikoski till Yle.

Hon fortsätter:

– Men vi kommer alldeles garanterat att ta ett steg tillbaka och analysera hur vi ska gå vidare. Något kommer att hända. Säkert redan under de kommande dagarna.

Senare under söndagen spelades bronsmatchen mellan Tjeckien och Schweiz. Där var Tjeckien numret större och vann med 4–2 efter bland annat två mål av Natalie Mlynkova.

Det är första gången någonsin som Tjeckien kniper en VM-medalj på damsidan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons