Annons

Finsk poängkung till Lakers

Det blir finskt i Växjö Lakers mål genom nye Ville Koivula.
Det blir även finskt i målprotokollet till hösten.
Nyköpings lille lirare Miika Männikö blev i går klar för den småländska hockeyklubben.
Hans uppdrag: Att toppa poängligan.
Sport • Publicerad 15 april 2004

Växjös värvaransvarige Patrik Åkesson förklarar hur klubben tänkt inför kontraktsskrivandet med Männikö:

- Vi har under säsongen som gått inte haft någon utpräglad målskytt i laget. Vi har inte haft någon som gjort speciellt många poäng. Det kommer Miika Männikö att göra.

Annons

Finske högerskytten Männikö är född 1979, han har spelat hockey i finska FM-Liiga för såväl Tappara som Espoo Blues och har de senaste två åren gjort stor succé i norrallsvenska Nyköping.

Kontraktet med Växjö är skrivet på två år och ger Männikö rätt att bryta det i händelse av intresse från elitserien.

Diger poängskörd

Hans poängskörd i Nyköping talar sitt tydliga språk.

Förra säsongen: 41 poäng på 44 matcher.

Denna säsongen: 47 poäng på 42 matcher.

Växjö Lakers nye tränare Joakim Fagervall har varit en av de drivande krafterna bakom värvningen av Männikö. Det låter en smula underligt, eftersom Fagervall normalt sett ser till att värva stora och tunga spelare. Det kan man knappast säga om Miika Männikö. Han är blott 171 centimeter lång och väger 75 kilo.

- Han är liten men ändå stor, förklarar Joakim Fagervall.

- Ett riktigt kraftpaket som jag garanterar kommer att bli en sevärdhet i Växjö. Miika är en oöm, irrationell forward som inte går runt mål utan rakt på mål. Miika är ett proffs rakt igenom. Den typen av spelare gillar jag.

Miika Männikö är Lakers fjärde nyförvärv efter Ville Koivula (målvakt), Pär Åkerström (målvakt) och Anders Strandberg (back).

Annons

Innan truppen kan anses som spikad återstår tre forwardsluckor att fylla. Dels en teknisk center (ersätter Morgan Grans), dels en stor och tuff grovjobbare (ersätter Johan Boman). När dessa ännu okända spelare signerat kontrakt lär klubben hålla en lucka öppen för ytterligare en förstärkning under hösten.

- Vi har sju åtta spelare som vi diskuterar med. Vi tänker dock inte göra något överilat. Vi måste träffa exakt rätt, beskriver Patrik Åkesson Lakersläget för dagen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons