Annons

Firade 200 matcher med drömmål

Först hyllad för 200 matcher i Örebrotröjan – sen bjöd han på sitt andra drömmål denna helg.
Glenn Gustafsson vet hur man firar ett jubileum.
Ishockey • Publicerad 13 december 2020
Glenn Gustafsson firade 200 matcher med ett drömmål mot Färjestad.
Glenn Gustafsson firade 200 matcher med ett drömmål mot Färjestad.Foto: Mikael Fritzon/TT

Örebro avslutade en intensiv SHL-vecka med att ta tredje segern av fyra möjliga. Och det här skulle alltså bli forwarden Glenn Gustafssons stora kväll – igen – med ett nytt supermål.

Inför tillställningen uppmärksammades forwarden för 200 matcher i Örebrotröjan – och efter nedsläpp firade han det på bästa sätt med ett supermål helt på egen hand.

Annons

– Det är klart att det tände mig lite extra att bli uppmärksammad så där innan matchen. Det är en rolig milstolpe, det har gått snabbt, säger 22-årigen.

Och efter knappt fem minuter tog sig Glenn Gustafsson in i mittzonen, åkte raka vägen mellan backarna och snärtade in matchens första mål bakom gästernas målvakt Henrik Haukeland. Och Gustafsson, som vanligtvis inte är någon stor målskytt, kunde inte önskat sig en härligare helg då han även i lördags mot HV71 stod för en jätteläcker fullträff.

Utökade i powerplay

TT: Vilket av dina två mål i helgen är snyggast?

– Det jag gjorde nu i dag var väl lite snyggare. Jag för väl pucken en lite längre sträcka, men jag har inte sett det i efterhand.

TT: Rentav ditt snyggaste i karriären?

– Jag gjorde väl några liknande när jag var yngre. Men på den här nivån så är det nog det.

Örebro fortsatte att ösa på efter Glenn Gustafssons supernummer och bara några minuter senare ökade Linus Öberg på hemmaledningen när han tryckte in pucken i öppen bur i powerplay.

Efter halva matchen satte Mathias Bromé 3–0 med ett distinkt skott också det i powerplay. Samtidigt spräckte Örebroforwarden sin elva matcher långa måltorka i det som kan ha varit Bromés avskedsföreställning då NHL-lånet är på väg till Detroit.

– Det var länge sedan, jag hade nästa glömt bort hur det känns att göra mål. Klart att det betyder mycket, så det är skönt, sade Bromé till C More.

"Börjar komma ikapp"

I slutet av perioden reducerade Färjestad två gånger om genom Jesse Virtanen och Joakim Nygård och Örebros Rodrigo Abols hade skickat in 4–1 däremellan.

Annons

I slutsekunderna kunde till sist Linus Öberg göra sitt andra mål för kvällen när han skickade in 5–2 i tom bur – och Örebro har ännu inte blivit poänglöst hemma i Behrn arena denna säsong.

TT: Hur känns det att vinna ett sådant här rivalmöte?

– Färjestad har varit lite storebror, men det känns som att vi börjar komma ikapp dem nu. Det är alltid kul att spöa dom, säger Glenn Gustafsson.

– Vi är där vi vill vara, ett topplag. Vi spelar bra och har en bra trygghet att falla tillbaka på hela tiden. Så det gäller bara att fortsätta vara ödmjuka och bygga vidare på det här.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons