Annons

Fler i svenska alpintruppen coronasmittade

Alpint • Publicerad 4 januari 2022
Flera coronafall har upptäckts i de svenska alpintrupperna. Sara Hector är dock frisk och tävlar idag i Zagrebs slalomtävling.
Flera coronafall har upptäckts i de svenska alpintrupperna. Sara Hector är dock frisk och tävlar idag i Zagrebs slalomtävling.Foto: Marco Tacca/AP/TT

Flera åkare och ledare i svenska alpina landslaget i Zagreb har bekräftats coronasmittade.

På måndagskvällen meddelade landslaget att några i truppen testat positivt. Nu meddelar landslagsläkaren Jakob Swanberg till TT att flera andra som haft symtom men som först testade negativt, har fått positiva svar på sina tester.

Annons

De har varit isolerade som en försiktighetsåtgärd sedan de fick symtom.

– Det finns en risk för att man har viruset som ännu inte är i nivåer så att man upptäcker dem i testerna, sade Swanberg till TT före beskedet att nya tester visat positivt svar.

Smittan finns i de slalomtrupper som är i Zagreb för tävlingar i dag (damerna) och i morgon (herrarna). Swanberg vill inte berätta hur många som smittats eller om det handlar om personer i damtruppen, herrtruppen eller i båda trupperna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons