Flera fina insatser av Kronobergare

Flera av de Kronobergska orienterarna avancerade efter fina lopp på den andra etappen, men fortfarande saknas en etappseger i tävlingsklass.
Finspång • Publicerad 23 juli 2019
I skuggan av Gustav Runefors som ligger tvåa i H20 Elit gjorde klubbkompisen Isac Ericsson en riktigt fina andra etapp och slutade på 30:e plats.Foto: Daniel Evaldsson

Den andra etappen av årets O-Ringen avgjordes precis som måndagens etapp i utkanten av Finspång, men den här gången i ett lite mer kuperat skogsområde som bjöd på en terräng som satte löpstyrkan på lite större prov. Men även på den här etappen fanns goda möjligheter att springa bort sig om man inte hängde med på kartan.

I H20 Elit gjorde Gustav Runefors ett stabilt lopp även om han inte fick till den riktiga fullträffen och slutade nia på etappen, men då gårdagens tvåa gjorde ett sämre lopp avancerade Gustav upp till en andraplats i totalen. Men avståndet till dubble etappvinnaren Axel Granqvist, som verkligen hittat formtoppen, är nu uppe i 5,31 minuter.

Bland ungdomarna börjar det hända spännande saker i H16-klassen. Förra årets totalsegrare Hugo Ericsson, Växjö OK, sprang in på en sjätteplats och avancerar till en sjundeplats totalt, medan klubbkompisen Noel Braun, som slutat totaltvåa ett flertal gånger, men var skadad hela förra säsongen, visade att han är på väg tillbaka och sprang in på en andraplats på etappen och avancerar till 11:e plats totalt. Men det är otroligt jämt och mellan placering 2 till 14 skiljer det bara 2 minuter, så fortfarande är klassen vidöppen.

Bland de allra yngsta i klassen H10 gjorde också Växjö OK:s Linus Lindén en mycket fin etapp och slutade tvåa och avancerar också upp till andraplatsen i totalen.

Damernas huvudklass vanns ännu en gång i överlägsen stil av Tove Alexandersson, som verkligen hittat formen inför VM om ett par veckor. Den här gången skrevs segermarginalen till över 6 minuter och hon leder efter två etapper med över 13 minuter till närmast jagande tjejer. Växjö OK:s Louise Lundgren gjorde även idag ett stabilt lopp i samma klass och ligger kvar på sin 52:a plats. Herrarnas huvudklass vanns av gårdagens tvåa, Ruslan Glebov, OK Ravinen, som därmed klättrar upp i en totalledning med en dryg minut.